Irtisanomisaika

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi, sen kuun viimeisestä päivästä alkaen, jona irtisanomisilmoitus on jätetty, joten esimerkiksi tammikuussa irtisanottu sopimus päättyy helmikuun viimeisenä päivänä.

Sähkösopimuksen siirto

Muista irtisanoa sähkösopimuksesi tai siirtää se uuteen osoitteeseen. Huomaathan, että päättäessäsi sähkösopimuksen, sähkön toimitus huoneistoon päättyy, joten sulatathan jääkaapin ja/tai pakastimen huolellisesti.

Muuttoapu

Muista varata muuttoauto ja sopia muuttoavusta ajoissa. Asunnon pitää olla tyhjä ja uusien vuokralaisten käytettävissä irtisanomiskuukautta seuraavan kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä.

Kun teet muuttoa, huomioi naapurit ja pidä rappukäytävät ja pelastustiet avoimina. Huolehdi myös hissien asianmukaisesta käytöstä ja noudata hissin ohjeita. Jos esimerkiksi hissi jumittuu väärinkäytön vuoksi, voimme periä hissinkorjauslaskun poismuuttajalta.

Loppusiivous

Pois muuttaessasi asunnossa tehdään lopputarkastus, jossa selviää asunnon kunto. Tarkastus on tärkeä, koska olet vastuussa mahdollisista vahingoista, jotka ovat tapahtuneet asunnossa vuokrasuhteesi aikana. Muistathan siivota asuntosi ja siihen kuuluvat varastotilat ennen pois muuttoasi. Mahdolliset siivous- ja korjauskustannukset pienentävät palautettavan vakuuden suuruutta. Asukaslaskutushinnasto löytyy Asukkaalle -sivulta

Pois lähtiessä tarkasta vielä että

  • Liesi taustoineen, uuni ja uunipellit sekä liesituulettimen rasvasuodatin on pesty huolellisesti
  • Jääkaappi ja pakastin on sulatettu asianmukaisesti ja pesty huolellisesti
  • Laatikot, kaapit ja komerot on tyhjennetty ja pyyhitty
  • Wc- ja kylpyhuonetilojen altaat ja lattiakaivo on puhdistettu
  • Ikkunat ja ovet on suljettu
  • Astian- ja pyykinpesukoneiden liitäntäputket on tulpattu
  • Astianpesukoneen tieltä purettu kaappi on palautettu ennalleen
  • Huoneistoon kuuluvat tavarat ja laitteet ovat paikoillaan, kuten vesimittarien etäluentalaitteet, reitittimet johtoineen sekä sähkökalusteet kuten kattorasiat
  • Huoneistoon kuuluva varastokomero on tyhjennetty
  • Pinnat ja lattia on pyyhitty kostealla liinalla

Avaimien palautus

Palauta kaikki saamasi ja teettämäsi avaimet isännöintitoimistoon viimeistään sopimuksen päättymisen jälkeisenä päivänä. Palauttamatta jääneistä avaimista veloitetaan sarjoituskustannukset tai sähköisistä avaimista uusien avaimien hinta.

Jos olet asennuttanut turvalukon huoneiston oveen, jätä turvalukko oveen ja palauta myös kaikki turvalukon avaimet isännöintitoimistoon.

Rauman kaupungin isännöintitoimisto


Toimipiste

isannointi@rauma.fi

Aukioloajat

Maantaista perjantaihin klo 9–14

Katso poikkeusaukioloajat Yhteystiedot-sivulta.