Hinni Hiiren musiikkiteatteriesitys lapsille.

Lasten kulttuuriviikkojen aikana järjestetään erilaisia riemukkaita konsertteja ja teatteriesityksiä varhaiskasvatuksen ryhmille, alakouluille ja perheille. Yleisö nauttii, kun saa yhdessä tanssia, taputtaa ja nauttia musiikista!

Kuvassa ihanan Hinni Hiiren musiikkiteatteriesitys, joka pidettiin päiväkoti-ikäisille kulttuuritalo Posellilla.

Lasten kulttuuriviikoilla lapset pääsevät osallistumaan erilaisiin työpajoihin. Vuonna 2024 lapset keksivät Mikättimiä Merimuseolla, opettelivat ukulelen soittoa, tekivät makramee-avaimenperiä sekä loivat saaria Lönnströmin museoiden pajoissa .

Kuvassa lapsi osallistuu Rauman museon tiedetyöpajaan Marelan pakarissa.

Lapsi osallistuu lasten kulttuuriviikkojen työpajaan.
Lapset laulavat konsertissa.

Meille on tärkeää tarjota esiintymispaikkoja nuorille tulevaisuuden taitureille.

Karin koulun musiikkiryhmä Kakrut ja musiikkiopiston Minidina-kuoro esiintyivät täydelle Rauma-salille. Näitä konsertteja pidettiin vuonna 2024 yhteensä 3 kpl, ja esityksiä seurasi yli 1000 hengen yleisö varhaiskasvatusikäisiä, alakoululaisia ja perheenjäseniä. Vau!

Liikunnan kautta saatavat elämykset ovat myös tärkeä osa lasten kulttuuriviikkoja. Ohjelmassa on ollut esimerkiksi metsämysteerien ratkomista raikkaassa ulkoilmassa, temppuratoja, tenavahohtokeilausta sekä reippailua sporttikärryn jännittävien välineiden parissa.

Kuvassa Repolan tarhan lapset osallistuvat rentouttavaan satujoogaan aamupäivän puuhien lomassa.

Satujoogaa päiväkodilla.
Satutunti ja nukketeatteria pääkirjastolla.

Lasten kulttuuriviikoilla on mukana kymmeniä eri toimijoita, yhdistyksiä, yrityksiä ja yksityishenkilöitä, jotka haluavat tarjota iloa ja elämyksiä raumalaisille lapsille.

Rauman pääkirjastolla järjestettiin nukketeatteriesitys, jossa seikkailtiin metsän eläinten kanssa ja etsittiin Leo-jäniksen Lilja-ystävää. Kiehtovaan satutuokioon osallistui lähes 20 lapsiryhmää vuoden 2024 kulttuuriviikkojen aikana.

Lasten kulttuuriviikot jalkautuivat myös lasten luo päiväkoteihin ja kouluihin. Ohjelmassa oli muun muassa Pelle Kaija Pumin koululaiskonserttien kiertue, sporttikärryn vierailut päiväkodeissa sekä RaumArsin taiteilijavieraan vetämiä pajapäiviä kouluissa.

Rauman museon Isomummon aikaan -tuokiossa lapset saivat tutustua isovanhempien lapsuuden aikaisiin töihin, kuten kahvin jauhantaan ja villan karstaukseen.

Rauman museo jalkautui päiväkotiin.