Elintapaneuvonta

Rauman kaupungin asukkaat saavat halutessaan maksutonta elintapaneuvontaa. Elintapaneuvonnan pariin voi hakeutua kahta kautta:

1. Omatoimisesti, jos koet, että tarvitset tukea elintapojesi eli liikunnan, ravitsemuksen ja unen kohentamiseen. Kaupungin liikuntapalveluilla on myös koulutettuja elintapaneuvojia, joihin voit olla yhteydessä. Myös tätä kautta pääset halutessasi maksuttomiin liikuntaryhmiin

2. Terveyskeskuksen asiakkaana, jos henkilökunta katsoo, että elintapaneuvonnalla saat apua terveystilanteeseesi. Terveystoimessa toimii koulutettuja elintapaneuvojia, jonne saat halutessasi lähetteen. Elintapaneuvojat tarvittaessa ohjaavat sinut maksuttomiin kaupungin liikuntaryhmiin.

Liikunnan palveluketju, Lipake

Meillä pyörii matalan kynnyksen liikuntaryhmiä, jotka ovat suunnattu liian vähän liikkuville ja terveyden kannalta riskiryhmään kuuluville. Ryhmän tavoitteena on löytää liikunnan ilo ja motivaatio. Ryhmään ohjaudutaan terveydenhuollon ammattilaisten kautta.

Lasten ja nuorten liikuntaneuvonta

Myös lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus saada liikuntaneuvontaa.

Lasten matalan kynnyksen liikuntaryhmä kokoontuu kerran viikossa tiistaisin. Ryhmä on tarkoitettu ala-asteikäisille lapsille. Ryhmän tarkoituksena on luoda positiivisia kokemuksia liikunnasta ja kokeilla monipuolisesti erilaisia lajeja. Ryhmään ohjaudutaan terveydenhuollon tai liikuntaneuvojan kautta.

Myös toisen asteen opiskelijat ohjautuvat liikuntaneuvontaan opiskelutereydenhuollon kautta.

  • Kouru Kimmo

  • Elonen Iida