YKI – Yleiset kielitutkinnot

Yleiset kielitutkinnot ovat virallisia kielitutkintoja, joihin voit osallistua riippumatta siitä, miten ja missä olet kielitaitosi hankkinut. Suomen kielen testit on tarkoitettu maahanmuuttajille tai ulkomaalaisille. Kaikki muut kielitestit soveltuvat suomalaisille, joiden äidinkieli on joko suomi tai ruotsi. Tutustu etukäteen 6-portaiseen taitotasoasteikkoon ja arvioi sanallisten kuvausten avulla, millä tasolla sinun kielitaitosi on. Taitotasoasteikon löydät täältä: https://yki.opintopolku.fi/yki/.

Testien tasot ja hinnat

Perustason testi soveltuu taitotasoasteikon tasoille 1-2. Se sopii kielenoppimisen alkuvaiheessa oleville aikuisille, esimerkiksi perus- tai kansa- ja oppikoulun oppimäärän suorittaneille. Tutkintomaksu on 153 euroa.

Keskitason testi on kohdistettu taitotasoasteikon tasoille 3-4. Se sopii esimerkiksi lukion oppimäärän suorittaneille tai muuten pidemmälle edistyneille aikuisille. Tutkintomaksu 176 euroa.

Ylimmän tason testiä ei ole mahdollista suorittaa Raumalla.

Testien sisältö

Kaikissa testeissä on neljä osakoetta. Tutkintotodistukseen tulee kielitaidon yleistasoarvio numeroina ja sen lisäksi tasoarviot kaikista kielitaidon osa-alueista. Kielitaitoa kuvataan myös sanallisesti. Lisätietoa ja harjoittelu- ja oppimateriaalia Opetushallituksen sivuilta: YKI-testin sisältö 

Tutkintopaikka

Tutkinnot ovat lauantaisin Karin kampuksella, Aittakarinkatu 10, 26100 Rauma.

Ilmoittautuminen ja maksaminen

Voit ilmoittautua vain sähköisesti täällä: yki.opintopolku.fi.
Ilmoittautumisen jälkeen saat maksulinkin sähköpostiisi. Jollet maksa laskua eräpäivään mennessä, paikkasi peruuntuu.
Noin kuukautta ennen testiä saat kirjeen sähköpostiin, jossa on ohjeita ja tietoa testistä.

Testipäivän jälkeen kestää noin 2 kuukautta ennen kuin saat todistuksen. Ota aikataulu huomioon, kun valitset sinulle sopivaa testipäivää. Jos tarvitset erityisjärjestelyjä testiin katso tästä ohjeet: YKI-testi erityisjärjestelyt

Perumisehdot ja maksun palautus

Jos et voi osallistua testiin toimi näin:
1. Ilmoita testipaikkaan, että et voi osallistua testiin: kansalaisopisto@rauma.fi tai 044 793 4513 HUOM! Sinun pitää ilmoittaa perumisesta ennen testin alkamista.

2.Voit pyytää siirtoa seuraavaan testipäivään. Voit siirtää ilmoittautumisen vain seuraavaan tutkintotilaisuuteen samassa tutkintopaikassa.

3.Jos et voi osallistua seuraavaan testipäivään voit hakea Opetushallitukselta maksun palautusta. Tarvitset todistuksen sairaudesta tai muusta painavasta syystä, jos haluat hakea tutkintomaksun palautusta. Sinulla on kaksi viikkoa aikaa testipäivästäsi lukien hakea siirtoa tai perumista.

Tästä linkistä pääset täyttämään hakulomakkeen: Hakulomake YKI-ilmoittautumisen siirrosta ja peruutuksesta

Tutkintopäivät syksy 2024

Ilmoittaudu täällä: yki.opintopolku.fi

Suomen kielen keskitason tutkintoon on paljon osallistujia, ja paikat täyttyvät nopeasti. Ilmoittaudu siis heti, kun ilmoittautumisaika alkaa! Ilmoittautuminen alkaa aina klo 10.00 YKI-ilmoittautumissivulla ja päättyy klo 16.

Testipäivä 31.8.2024 suomi (keskitaso),
Ilmoittautuminen alkaa 3.6. klo 10 ja päättyy 12.6. klo 16

Testipäivä 4.10. suomi (keskitaso)
Ilmoittautuminen alkaa 19.8. klo 10 ja päättyy 29.8. klo 16

Testipäivä 26.10. englanti (perus- ja keskitaso)
Ilmoittautuminen alkaa 2.9. klo 10 ja päättyy 30.9. klo 16

Testipäivä 9.11. suomi (perus- ja keskitaso) Ilmoittautuminen alkaa 2.9. klo 10 ja päättyy 30.9. klo 16.

Testipäivä 16.11. ruotsi (perus- ja keskitaso), espanja (perus-ja keskitaso), saksa (perus- ja keskitaso)
Ilmoittautuminen alkaa 2.9. klo 10 ja päättyy 30.9. klo 16

Linkit

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston logo, musta taustaton.

Rauman kansalaisopisto