Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kansalaisopiston kursseille ja luennoille internetin kautta tästä linkistä: ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen puhelimitse: 044 793 4515 ja 044 793 4517.
Syksyn opinto-opas jaetaan ke 14.8. ja ilmoittautuminen alkaa ma 19.8. klo 8.

Kurssimaksut

Jokaisella kurssilla on oma kurssimaksunsa, joka on ilmoitettu kurssitekstissä. Maksu ei yleensä sisällä oppikirjoja eikä tarvikkeita. Poikkeukset mainittu kurssin kohdalla. Tarvikemaksut maksetaan opettajalle.

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun.  Kurssimaksut maksetaan netti-ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa – ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollisuus siirtyä suoraan eri pankkien palveluun tai maksaa ePassilla/Smartumilla. Jos et maksa kurssimaksua netti-ilmoittautumisen yhteydessä, saat laskun. Lasku lähetetään kurssin alettua. Laskun voit maksaa pankissa tai kaupungin palvelupiste Pyyrmannissa, Valtakatu 2A käteisellä, pankkikortilla tai kulttuuri-/liikuntasetelillä (ePassi, Smartum, Edenred Virikeseteli, Tyky-Kuntoseteli+).

Ilmoittautumisen 
peruminen ja perumisehdot

Perumisen voit tehdä itse internetissä tai ilmoittaa opiston toimistoon. Perumista ei voi tehdä opettajalle eikä sähköpostilla. Varatun kurssipaikan voit perua maksutta viimeistään 7 päivää ennen kurssin alkamista, tämän jälkeen ennen kurssin käynnistymistä tehtävistä perumisista peritään toimistomaksua 10 €. Mikäli peruminen tehdään kurssin alettua, tai sitä ei tehdä lainkaan, veloitetaan koko kurssimaksu.

Kaikki maksamattomat laskut menevät Revire Kuntaperintä Oy:lle perintään. Ota yhteyttä opiston toimistoon viikon sisällä laskun saatuasi, jos laskussa on huomautettavaa tai tarvitset esim. eräpäivän siirtoa. Eräpäivän jälkeen laskuihin liittyvissä asioissa tulee ottaa yhteyttä suoraan Revire Kuntaperintä Oy:n asiakaspalveluun.

Kurssin peruuntuminen, maksun palauttaminen

Kurssin toteutuminen päätetään viikkoa ennen kurssin/luennon alkua. Kurssi alkaa vain, jos ilmoittautuneita on riittävästi. Jos kurssi ei ala, tiedotamme peruuntumisesta kurssille jo ilmoittautuneille.

Kurssien ja luentojen alkamisesta ei erikseen ilmoiteta.

Kurssimaksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu. Mikäli kurssi lakkautetaan opiskelijamäärän vähenemisen vuoksi tai opiskelija itse keskeyttää kurssin, ei jäljellä olevaa kurssimaksuosuutta palauteta. Kesken lopetetun kurssin opiskelijalla on mahdollisuus siirtyä vastaavan hintaiselle toiselle, meneillään olevalle kurssille edellyttäen, että kurssilla on vapaita paikkoja. Jos opiskelija haluaa siirtyä kalliimmalle kurssille, hän maksaa erotuksen.

Avustukset kurssimaksuihin

OPINTOSETELIAVUSTUS  

Opintoseteliavustus työttömille  

Jos olet työtön, voit hakea opintoseteliavustusta kaikille kursseille. Avustusta voit saada puolet kurssimaksusta yhteen kurssiin syys- ja kevätlukukautena. Kurssimaksun alennusta haet kirjallisesti opiston toimistosta tai netistä saatavalla lomakkeella rauma.fi/kansalaisopisto Ilmoittaudu kurssille ennen avustuksen hakemista. Saat tiedon päätöksestä sähköpostitse. Maksa kurssimaksu vasta, kun olet saanut päätöksen hakemuksesta.   

Työttömällä henkilöllä tarkoitetaan työhallinnon määritelmän mukaisesti työnhakijaa, joka on ilman työtä ja kokopäivätyöhön käytettävissä tai joka odottaa sovitun työn alkamista. Avustusta voi saada puolet kurssimaksusta yhteen kurssiin. Kurssille tulee ilmoittautua ennen avustuksen hakemista. Kurssimaksun alennusta haetaan kirjallisesti opiston toimistosta ja netistä saatavalla lomakkeella (linkki alempana). Lomakkeen voi täyttää ja lähettää sähköisenä, tai tulostaa ja palauttaa toimistoon.
Päätöksestä tiedotetaan opiskelijalle, ja loput kurssimaksusta maksetaan vasta, kun päätös hakemuksesta on tehty.

Opintoseteli-lomake

Opintoseteliavustus muille kohderyhmille 

Voit saada opetushallituksen myöntämää opintoseteliavustusta tietyille kursseille, jos olet:  

-vailla perusopetuksen jälkeistä koulutusta 

-sinulla on oppimisvaikeus 

-olet eläkkeellä  

Voit hakea opintoseteliavustusta seuraaville kursseille:  

– Suomea suomeksi 1 – Finnish in Finnish 1 

– Suomea suomeksi 2 – Finnish in Finnish 2 

– Suomen kielen alkeiskurssi – taso 1 

– Älypuhelin tutuksi ja toimivaksi 

– Aamujumppaajat +70 

– Tuolijumppaa eläkeläisille 

– Ruoanlaiton perusteet, helppoja ja edullisia arkiruokia 

Avustussumma vaihtelee kurssimaksusta riippuen.  

Hae opintoseteliavustusta viimeistään toisella opetuskerralla. Saat lomakkeen opettajalta tai toimistosta. 

 

Opistolaisyhdistyksen avustukset

Opiskelijat voivat hakea Rauman kansalaisopiston opistolaisyhdistykseltä avustusta kurssimaksuihin tai kurssin materiaalimaksuihin. Avustusta voit saada enintään 50 €/opiskelija/lukuvuosi (lukuvuosi = syyslukukausi ja kevätlukukausi). Saat avustuksen kuittia vastaan. Muista liittää kuitti anomuslomakkeeseen. Saat lomakkeen opiston toimistosta. Voit saada avustusta vain, jos et ole saanut tukea lukuvuoden 2023-2024 aikana.  

Jätä hakemus viimeistään syyslukukaudella pe 8.11.2024 ja kevätlukukaudella pe 11.4.2025 opiston toimistoon. Kaikki hakijat saavat tiedon päätöksestä kirjeitse.  

 Rauman kansalaisopiston opistolaisyhdistys ry

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston logo, musta taustaton.

Rauman kansalaisopisto