Rauman kaupunki järjestää kolme samansisältöistä Pitsikaupungin joulun ideapajaa. Ensimmäiset tilaisuudet pidetään torstaina 5.5. klo 8 ja klo 17.30 Vanhan Rauman Tammelassa, osoitteessa Eteläpitkäkatu 17. Kolmas ideapaja toteutetaan tiistaina 10.5. klo 17.30 Teams-yhteydellä. Tilaisuuksiin tulee ilmoittautua etukäteen sähköisellä lomakkeella.

Pitsikaupungin joulun ideapajat on suunnattu yhdistyksille, yrityksille, paikallisille toimijoille sekä kaupunkilaisille. Pajoissa käydään läpi, miten jokainen voi omassa toiminnassaan, tuotteissaan ja markkinoinnissaan hyödyntää Pitsikaupungin joulua.

– Samalla tutustutaan joulun kohderyhmiin, aikatauluun ja visuaaliseen ilmeeseen. Ideapajoissa paneudutaan myös siihen, miksi kannattaa olla mukana rakentamassa Pitsikaupungin joulua, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo.

Ideoinnin ja suunnittelun lomassa etsitään yhteistyötä tekeviä tahoja, jotka haluaisivat toteuttaa jouluista ohjelmaa. Tilaisuuksissa esitellään muun muassa kaupunkilaisilta tulleita ideoita, joille kaivataan toteuttajia.

– Pitsikaupungin joulua rakennetaan kuten Pitsiviikkoa. Kaupunki koordinoi ja markkinoi, mutta kaikki kutsutaan mukaan tuottamaan ja nauttimaan joulusta, Kupari lisää.

Tammelassa järjestettävien tilaisuuksien ilmoittautumisaika päättyy maanantaina 2.5. ja Teams-tilaisuuden sunnuntaina 8.5. Tammelan työpajoissa on kahvitarjoilu. Teams-linkit lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.