Ajankohtaista

Jouluiset tapahtumat täyttävät kaupungin 9.–12.12.

Tonttujuna Vanhan Raatihuoneen edustalla.

Raumalla järjestetään loppuviikon aikana useita koko perheelle sopivia jouluisia tapahtumia. Perjantaina 10.12. vietetään Tonttujen yötä, jolloin Vanhassa Raumassa voi ihastella esimerkiksi kiertävää tonttumaista teatteriesitystä klo 18–21 tai hypätä joulukarusellin kyytiin Kauppatorilla klo 16–21. Myös Rauman museon kohteet ovat avoinna klo 20 asti.

Joulupolku Kortelassa 9.12.

Santperäntiellä sijaitsevan Tenhonperän rantasaunan piha-alueella järjestetään torstaina 9.12. klo 17.30–19.30 jouluista ohjelmaa. Pihapiiristä löytyy joulupolku, jonka varrella voi suorittaa rastitehtäviä. Rastitehtävät ovat suomeksi ja englanniksi. Mukaan kannattaa pakata oma taskulamppu.

Tapahtuman jouluisesta musiikista vastaavat Rauman Työväen Mieslaulajat. Joulupukki on paikalla yhteiskuvia varten.

Tonttumaista menoa 10.12.

Rauman normaalikoulun oppilaat esittävät jouluisen tervehdyksen kaupunkilaisille perjantaina 10.12. klo 9–14 Turun yliopiston Rauman kampuksen Seminaarin puutarha-alueella. Ohjelmassa on muun muassa hyvän mielen tervehdyksiä ja jouluisia yllätyksiä.

Kiertävä teatteriesitys Tontut saapuvat Raumalle valloittaa Vanhan Rauman perjantai-iltana klo 18–21. Liikkuvassa esityksessä tonttuina esiintyvät Rauman teatterikoulun oppilaat.

Rauman museon Marela, Vanha Raatihuone ja Rauman taidemuseo ovat Tonttujen yönä avoinna klo 20 asti. Museoihin on ilmainen sisäänpääsy. Marelassa järjestetään Museon Ystävien ilta klo 17–20. Illan aikana kuullaan muun muassa entisten museonjohtajien esityksiä 130-vuotiaassa Rauman museossa.

Lisäksi Kamarikuoro Ankkuri esittää Joulun odotuksessa -konsertin Rauman Pyhän Ristin kirkossa klo 19.

Jouluinen lauantai täyttää keskustan 11.12.

Jouluiset lauantait tuovat Rauman keskustaan musiikkia, elämyksiä ja iloa koko perheelle. Lauantaina 11.12. joulukaruselli kyyditsee lapsia Kauppatorilla klo 10–16. Karusellikyyti on lapsille avoin ja maksuton. Turun seudun tanssioppilaitoksen tanssiesityksiä nähdään Kauppatorilla klo 13.

Tonttujuna kiertää keskustassa klo 11–14. Lähdöt ovat puolen tunnin välein Vanhan Raatihuoneen edestä, osoitteesta Kauppakatu 13. Junaan jaetaan paikat saapumisjärjestyksessä. Junakyyti on maksuton.

Joulupukki päivystää Kauppatorilla klo 11–13.

Lisäksi lapsiperheille järjestetään klo 14 jouluinen kierros Vanhassa Raumassa. Kierrokselle tulee ilmoittautua etukäteen. Osallistumismaksu on 10 euroa henkilöltä. Lapset pääsevät selvittämään jouluisia tehtäviä tunnin mittaisen kierroksen aikana. Hintaan sisältyy perinteinen joulupussi.

Lauantaihin mahtuu myös markkinatunnelmaa

Sorkan kyläyhdistyksen jouluaitta on avoinna lauantaina 11.12. klo 11–14, osoitteessa Sorkanmaantie 398. Myytävänä on muun muassa leivonnaisia ja käsitöitä. Buffetista voi ostaa kaakaota, glögiä ja joulutorttuja. Aitalla järjestetään myös arpajaiset.

Merimakasiinimarkkinat mahdollistavat pääosin talkootyönä valmistuvaan Merimakasiiniin tutustumisen lauantaina 11.12. klo 13–15. Merimakasiini sijaitsee osoitteessa Kanavakatu 37. Myytävänä on Rauman Merihistoriallisen Seuran tuotteita.

Lasten joulumaa avoinna Posellissa

Lasten joulumaa tarjoaa Posellissa joulupuuhaa ja -ohjelmaa lapsille. Talviseen maisemaan on rakennettu valloittava pienoisrautatie ja joulumaasta voi etsiä myös tonttuja. Askartelupisteellä voi tehdä joulukoristeen tai -kortin itselle tai lahjaksi. Nyplääjät ry:n pitsityöpajaan voi osallistua perjantaina 10.12. klo 10–20 ja lauantaina 11.12. klo 10–15.

Lasten joulumaa on avoinna 7.–19.12. maantaista perjantaihin klo 10–18 sekä lauantaista sunnuntaihin klo 10–15. Tonttujen yönä perjantaina 10.12. joulumaa on avoinna klo 10–20.

Kulttuuritalo Posellissa sijaitsee osoitteessa Nortamonkatu 12.

Sunnuntaina 12.12. on luvassa juhlahumua ja joululauluja

Teresia Lönnströmin syntymäpäivää vietetään sunnuntaina 12.12. klo 12–16 Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa, osoitteessa Syväraumankatu 41. Ohjelmassa on klo 13 Veninin ja Muranon lasia kotimuseossa -erikoisopastus. Juhlapäivänä voi osallistua myös jouluiseen askarteluun.

Lisäksi sunnuntaina klo 13.30–18 voi vierailla Käsillä tekijöiden joulumyyjäisissä kirkonkellarissa Pyhän Ristin kirkon vieressä, osoitteessa Luostarinkatu 1. Myytävänä on kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita.

Jouluisen viikonlopun päätteeksi pääsee nauttimaan myös Rauman Taitoluistelijat ry:n harrastajien Kauneimmat joululaulut jäällä -näytöksestä 12.12. klo 18. Näytös esitetään Äijänsuon jäähallissa, osoitteessa Nortamonkatu 23. Liput myydään ovelta – aikuiset 16 euroa, 4–12-vuotiaat 8 euroa ja 0–3-vuotiaat pääsevät sisään maksutta.

Myös Lapin kirkossa järjestetään sunnuntai-iltana klo 18 Me käymme joulun viettohon -joulukonsertti, osoitteessa Kirkkotie 23.

Taiteilija Jaakko Niemelän valo- ja ääniteos Suomen pienin joulukatu on esillä Vanhan Rauman Kitukrännissä päivittäin 6.–26.12. klo 15.30–22.

Kävijöiden tulee seurata sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien järjestäjien tiedotusta mahdollisesta kokoontumisrajoituksesta tai koronapassin edellytyksestä. Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän linjauksen sekä Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräyksen mukaan yli 50 henkilön sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa osallistujilta edellytetään koronapassia.

Kaikki Raumlaine joul -kokonaisuuteen kuuluvat tapahtumat ja muu ajankohtainen materiaali on koottu osoitteeseen www.pitsikaupunginjoulu.fi. Raumalaisia joulutunnelmia voi jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #raumlainejoul ja #pitsikaupunginjoulu.