Rauman merikoulun kiinteistön peruskorjausurakka on edennyt kesän ja syksyn aikana purkutöillä sääsuojan alla. Uuden ravintolarakennuksen vaatimat louhintatyöt valmistuivat syyskuussa. Hanke etenee aikataulussa, vaikka materiaalien pitkät toimitusajat tuovat töiden etenemiseen omat haasteensa.

Rakennuksen C-osa korjataan kokonaan. Vesikattorakenteet ja vanha ilmanvaihtokonehuone on purettu. Julkisivun seinistä on poistettu ulommaiset laatat ja kaikki ikkunat. Kiinteistön toisen kerroksen kaikki väliseinät ja lattiapinnat on purettu. Myös ensimmäisen kerroksen väliseinät on poistettu, samoin iso osa alapohjalaattaa. Rakennuksen talotekniikka tullaan uusimaan kokonaisuudessaan.

– Syksyn aikana on päästy tekemään myös uutta. Vesikatolla ovat käynnissä uuden ilmanvaihtokonehuoneen rakennustyöt. Lisäksi vesikaton puutyöt käynnistyvät marraskuun alussa tasausvalun ja höyrynsulkukermin asennuksen jälkeen, rakennuttajainsinööri Mitri Vahamäki kertoo.

Ensimmäisessä kerroksessa on valettu uusia lattioita, ja toisessa kerroksessa on tehty uusia levyseiniä sekä muuraustöitä. Toiseen kerrokseen asennetaan parhaillaan uusia ikkunoita. Talotekniset työt etenevät rakennustöiden tahtiin.

Uuden ravintolarakennuksen maanrakennustyöt käynnissä

Merikoulun mäellä sijainnut vanha rivitalorakennus on purettu pois eri urakan yhteydessä kesällä 2020. Samaan paikkaan rakennetaan peruskorjausurakan yhteydessä uusi ravintolarakennus. Louhintatyöt tehtiin syyskuun aikana.

– Tällä hetkellä käynnissä ovat maanrakennustyöt, kuten salaoja-, vesi-, viemäri-, ja kaukolämpökaivuutyöt. Rakennuksen perustustyöt valmistuvat lokakuun aikana, ja uusien elementtien asennus alkaa marraskuun alussa, Vahamäki sanoo.

Merikoululla järjestetään opetustoimintaa myös rakennustöiden aikana. Alueella liikkumista on jouduttu merkittävästi rajoittamaan turvallisuussyistä.

– Yhteistyötä ja ymmärrystä on vaadittu niin WinNovan ja Satakunnan ammattikorkeakoulun toimijoilta kuin rakennusurakoitsijoiltakin. Järjestelyissä on onnistuttu hyvin, Vahamäki toteaa.

Merikoulun peruskorjausurakan ja uuden ravintolarakennuksen on tarkoitus valmistua keväällä 2022.

Merinkoulun peruskorjaus, uusittuja putkistoja.
Merikoulun peruskorjaus, uudet väliseinät.
Merikoulun peruskorjaus, IV-konehuoneen rakentaminen.