Rauman kaupunki järjesti torstaina 5.5. ensimmäiset Pitsikaupungin joulun 2022 ideapajat Vanhan Rauman Tammelassa. Kaikille avoimet tilaisuudet keräsivät paikalle yhteensä noin 30 osallistujaa. Kolmas ideapaja pidetään tiistaina 10.5. klo 17.30 Teamsin välityksellä. Tilaisuuteen voi ilmoittautua sunnuntaihin 8.5. asti.

– Etsimme ideapajoissa erityisesti yhteistyötä tekeviä tahoja, jotka haluaisivat toteuttaa jouluista ohjelmaa, matkailupäällikkö Irene Villanen sanoo.

Tammelan pajoissa käytiin läpi Pitsikaupungin joulua ja sen hyödyntämistä omassa toiminnassa, tuotteissa ja markkinoinnissa. Esitysmateriaaliin tutustumisen jälkeen osallistujilla oli mahdollisuus vapaaseen keskusteluun ja ideointiin.

– Tonttuteema innosti aamutilaisuuden osallistujia ja kaupunkikuvituksella toteutetut tuotteet herättivät kiinnostusta, kaupunkikehityskoordinaattori Camilla Pihlman kertoo.

Myös illan ideapajassa osallistujat innostuivat tulevasta joulusta ja uusiakin ideoita syntyi. Tammela koettiin lasten tonttumaalle otollisena toteutuspaikkana. Lisäksi tonttuteema ilahdutti monipuolisuudellaan – jokainen voi osallistua Pitsikaupungin joulutarinaan omalla tavallaan.

Pitspaakarista vastaava Annina Klaus oli tyytyväinen ideapajan sisältöön ja ideoiden vaihtoon. Hän aikoo olla mukana Pitsikaupungin joulun toteutuksessa jollakin tapaa myös tänä vuonna.

– Tulevan joulun suunnittelu on hyvin hallinnassa. Toimijoita tarvitaan, sillä Raumalla riittää kyllä potentiaalia, Klaus sanoo.

Raumalla järjestettäviä joulunajan tapahtumia ja tilaisuuksia sekä muuta ohjelmaa on helppo ilmoittaa mukaan Pitsikaupungin joulu -ohjelmakokonaisuuteen sähköisen lomakkeen avulla. Ilmoitettuja ohjelmatietoja tuodaan esiin nettisivuilla ja tapahtumakalenterissa sekä hyödynnetään markkinoinnissa ja asiakaspalvelutilanteissa.

www.pitsikaupunginjoulu.fi

Kuvassa Annina Klaus ja Riikka Lehtinen.