Rauman kaupunki keräsi palautetta vuoden 2021 Pitsikaupungin joulusta 2.–13.2. Palautekyselyyn saatiin 161 vastausta. Suurin osa vastaajista oli raumalaisia.

– Kokonaisuudessaan Joulukaupunki Rauma otettiin mukavasti vastaan. Kuuntelemme kaupunkilaisten mielipiteitä, ja saadut palautteet hyödynnetään tulevien joulujen suunnittelussa, kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen kertoo.

Vastausten perusteella Pitsikaupungin joulu -kokonaisuuteen halutaan entistä enemmän valoja, näyttävyyttä, runsasta ohjelmatarjontaa, uudenlaisia tapahtumia sekä jouluhumua ja -markkinoita.

– Raumalaiset toivovat kaupunkiin kovasti vanhan ajan joulutoria. Se olisi hieno lisä, mutta valitettavasti nykyisen joulubudjetin puitteissa sellaista ei ole mahdollista toteuttaa. Tämä siis vinkkinä kauppiaille ja tapahtumajärjestäjille – joulutorille kaivataan toteuttajaa, Saarinen sanoo.

Perinteiksi muodostuneet Tonttujen yö ja Vanhan Rauman joulukalenteri-ikkunat ovat edelleen vastaajien suosiossa. Uusista toteutuksista palautteen perusteella parhaiten onnistuivat Rauma-neule, Joulukaupungin visuaalinen ilme, Vanhan Rauman putiikkeja koristavat havuköynnökset, Kauppatoria elävöittänyt lasten karuselli sekä Raumlaine Joul -joulukortti.

Useat vastaajat olivat sitä mieltä, että Suomen pienin joulukatu Kitukränn ei vastannut odotuksia. Myös Vanhan Rauman nykyisten jouluvalojen määrä ja uudistaminen puhuttivat palautteissa.

– Olen iloinen siitä, että saimme runsaasti kehitysehdotuksia ja -ideoita suoraan kaupunkilaisilta ja kävijöiltä. Pitsikaupungin joulu on koko kaupungin yhteinen juttu. Rauman joulukaupunkihanke on monivuotinen kokonaisuus, jota hiotaan paremmaksi vuosi vuodelta, Saarinen lisää.