Vanhan Rauman Kitukränn muuttuu joulun ajaksi Suomen pienimmäksi joulukaduksi. Kapean kadun varrelle ripustetaan valo- ja ääniteos, jonka on suunnitellut ja toteuttanut raumalainen taiteilija Jaakko Niemelä. Teos on esillä Kitukrännissä joka päivä 6.–26.12. klo 15.30–22.

Suomen pienin joulukatu rakentuu talojen seinään kiinnitettävistä viidestä valeikkunasta, joihin heijastetaan valolla taiteilijan piirtämiä kuvia. Teoksen äänimaailmaan kuuluvat kodin äänet sekä lasten kertomukset ikkunoista ja niiden takana tapahtuvista asioista.

– Kadun pimeimpään kohtaan sijoitettava teos luo ympärilleen Vanhaa Raumaa ja Kitukrännin henkeä kunnioittavaa, lämpimän jouluista tunnelmaa, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

Avajaisia vietetään itsenäisyyspäivänä klo 16 alkaen

Joulukadun avajaisia vietetään Rauman museon Marelan pihamaalla itsenäisyyspäivänä 6.12. klo 16 alkaen, osoitteessa Kauppakatu 24.

Kaikille avoimessa avajaisjuhlassa esiintyvät Rauman poikasoittokunnan rumpalit ja Karin koulun musiikkiluokka 4B. Avajaispuheet pitävät Joulukaupunki-hankkeen vetäjänä toimiva Rauman kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen sekä taiteilija Jaakko Niemelä. Tilaisuuden jälkeen taiteilija on tavattavissa teoksen luona Kitukrännissä.

Valo- ja ääniteos Suomen pienin joulukatu on osa Raumasta joulukaupunki -hanketta. Teos on suunniteltu toteutuspaikan ja kohteen ehdoilla.

Jaakko Niemelän teosten keskeinen elementti on valo. Niemelä on kiinnostunut luonnonvalon ja keinovalon yhdistämisestä sekä varjoista ja pimeydestä. Teoksen toteuttajaryhmään kuuluvat taiteilija Jaakko Niemelän lisäksi Jussi Merikallio, Antti Kalin ja Markku Pekonen.