Huom! Vanhan Rauman ja Rauman sataman alueilla ilotulitteiden käyttäminen on kielletty.

Ilotulitteiden käyttö ja ilotulitusnäytökset

Ilotulitusnäytöksestä on ilmoitettava Rauman poliisiasemalle vähintään 14 vuorokautta ennen näytöksen järjestämistä. Ilmoitus ilotulitusnäytöksestä on tehtävä, vaikka näytös olisi osa muuta yleisötilaisuutta.

Ilmoituksen ilotulitusnäytöksestä (suomi.fi) voi tehdä sähköisesti tai palauttamalla täytetyn lomakkeen poliisin lupapalveluihin. Asiointi lupapalveluissa edellyttää ajanvarausta.

Jos kyseessä ei ole ilotulitusnäytös, on ilotulitteiden käytöstä tehtävä ilmoitus Satakunnan pelastuslaitokselle viimeistään viisi vuorokautta ennen tapahtumaa. Pelastusviranomaisille ilmoitetaan sellaiset tapahtumat, jotka eivät liity yleisötilaisuuteen, esimerkiksi ylijäämärakettien ampuminen muulloin kuin uuden vuoden vaihteessa.

  • Pyroteknisten tehosteiden käytöstä yleisötapahtumassa on tehtävä kemikaali- ja räjähdelainsäädännön mukainen ilmoitus pelastusviranomaiselle viimeistään 14 vuorokautta ennen tilaisuuden järjestämistä. Lisätietoa Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston sivuilta.
  • Tuliesityksen järjestämisestä yleisötapahtumassa on tehtävä ilmoitus pelastuslaitokselle viimeistään 14 vuorokautta ennen tapahtumaa. Tulostettava ilmoituslomake löytyy Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston sivuilta.