Rauman seudun jätehuoltolaitos

 

Rauman seudun jätehuoltolaitos on Rauman kaupunkiin kuuluva kunnallinen liikelaitos. Päätehtävämme on huolehtia lakisääteisesti Rauman alueen kunnan vastuulla olevan yhdyskuntajätteen vastaanotosta, käsittelystä, hyödyntämisestä ja loppusijoittamisesta sekä ylläpitää Hevossuon jäteasemaa.

Rauman jätehuoltotoimintaa määrittävät jätelaki ja kunnan jätehuoltomääräykset. Määräykset ohjaavat jätehuoltoa kestävän kehityksen periaatteella siten, että jätteenmäärä vähenee ja mahdollisimman suuri osa menee hyötykäyttöön.

Hyötyjätteiden lajittelu säästää ympäristöä ja luonnonvaroja. Arvokkaat raaka-aineet saadaan uudelleen käyttöön ja uusien raaka-aineiden käyttö vähenee.

 

Vaarallisen jätteen keräystempaus

Raumalla ja Eurajoella järjestetään vaarallisen jätteen keräystempaus 16.-18.5.2024.

Keräystempauksen keräysautoon saa tuoda maksutta kotitalouksien vaarallisia jätteitä.

Keräysautoon voi tuoda öljyjä, maaleja, liuottimia, torjunta-aineita, akkuja, loisteputkia ja lääkkeitä. Vaaralliset jätteet tulee pakata ja merkitä selvästi.

Keräysautoon ei saa tuoda räjähteitä, tynnyreitä, sähkölaitteita eikä kuivabetonisäkkejä.

Keräystempauksen aikataulu täältä

Biojäte-päivä Hevossuolla

Biojätteen keräyksen teemapäivä 21.5. klo- 10-16.

  • Kompostorin ja tuulettuvan jäteastian asiantuntijat paikalla
  • Kahvitarjoilu

Tervetuloa!

Uusi jäteopas on ilmestynyt

Jäteoppaita saa hakea tällä hetkellä Hevossuon jäteasemalta, Palvelupiste Pyyrmanista sekä Eurajoen ja Luvian kirjastoista.

Avaa uusi jäteopas (pdf) tästä

Eurajoen kunnan jätehuollon järjestäminen

Jätehuollon järjestäminen siirtyi 1.1.2023 Rauman kaupungin liikelaitoksen, Rauman seudun jätehuoltolaitoksen tehtäväksi koko Eurajoen alueella, mukaan lukien Luvia.

Eurajoen alueella on edelleen kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus, eli jäteastioiden tyhjennykset tilaa kiinteistön haltija itse haluamaltaan jätteenkuljettajalta.

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä

Kompostointi-ilmoitus

Voit lähettää kompostointi-ilmoituksen sähköisen lomakepalvelun kautta, sähköpostilla tai kirjeenä jätehuoltoviranomaiselle.

Lisätietoja kompostointi-ilmoituksen lähettämisestä

Poistotekstiilin vastaanottopiste Kirppis Retriikassa

Asioidessasi Kirppis Retriikassa (Hakunintie 10), voit viedä poistotekstiiliksi kelpaavat vaatteet ja muut kodintekstiilit poistotekstiilin keräysrullakkoon. Piece Of Jeans on toteuttanut rullakolle hupun farkkuja kierrättämällä.