Rauman seudun jätehuoltolaitos

 

Rauman seudun jätehuoltolaitos on Rauman kaupunkiin kuuluva kunnallinen liikelaitos. Päätehtävämme on huolehtia lakisääteisesti Rauman alueen kunnan vastuulla olevan yhdyskuntajätteen vastaanotosta, käsittelystä, hyödyntämisestä ja loppusijoittamisesta sekä ylläpitää Hevossuon jäteasemaa.

Rauman jätehuoltotoimintaa määrittävät jätelaki ja kunnan jätehuoltomääräykset. Määräykset ohjaavat jätehuoltoa kestävän kehityksen periaatteella siten, että jätteenmäärä vähenee ja mahdollisimman suuri osa menee hyötykäyttöön.

Hyötyjätteiden lajittelu säästää ympäristöä ja luonnonvaroja. Arvokkaat raaka-aineet saadaan uudelleen käyttöön ja uusien raaka-aineiden käyttö vähenee.

 

Jäteastiatyhjennyksissä on viiveitä

Tämän viikon (viikko 13) jäteastiatyhjennyksissä on viiveitä sairastapausten vuoksi. Kaikki tällä viikolla vuorossa olevat astiat tyhjennetään, mutta tyhjennyspäivä saattaa poiketa normaalista. Pahoittelemme viivästyksistä aiheutuvaa haittaa.

Rauman seudun jätehuoltolaitoksen kevään 2023 tärkeät päivämäärät

Päivämäärät listattuna Raumalla ja Eurajoella järjestettäviin tapahtumiin.

Päivämäärät löytyvät tästä pdf-tiedostosta

Eurajoen kunnan jätehuollon järjestäminen

Eurajoen kunnan ja Porin kaupungin välinen sopimus kunnan vastuulla olevien jätteiden jätehuollon järjestämisestä päättyi 31.12.2022. Jätehuollon järjestäminen siirtyi 1.1.2023 Rauman kaupungin liikelaitoksen, Rauman seudun jätehuoltolaitoksen tehtäväksi koko Eurajoen alueella, mukaan lukien Luvia.

Eurajoen alueella on edelleen kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus, eli jäteastioiden tyhjennykset tilaa kiinteistön haltija itse haluamaltaan jätteenkuljettajalta.

Lue tiedote kokonaisuudessaan tästä

Eurajoen kierrätyspiste, Jäähallintie

Eurajoen jäähallin viereinen kierrätyspiste on jo pitkään ollut huonokuntoinen. Ainakin kaksi syväkeräyssäiliötä on jo pois käytöstä. Kierrätyspisteelle tullaan miettimään mahdollisesti uutta sijaintia lähempänä keskustaa. Ennen päätösten tekoa yritetään pärjätä lisäastioilla. Kierrätyspisteelle tullaan sijoittamaan myös poistotekstiiliastia. Pahoittelemme astiavaihdoksista aiheutuvaa haittaa.

Sähköinen lomakepalvelu on otettu käyttöön

Lomakkeet voi jatkossa täyttää ja lähettää sähköisesti, ja ne saapuvat käsittelijälle heti. Jos lomakkeiden sähköinen käyttö ei ole kuitenkaan mahdollista, ne voi myös tulostaa, täyttää käsin ja postittaa lomakkeesta löytyvään osoitteeseen.

Lomakkeet voi täyttää ja lähettää tietokoneen lisäksi myös mobiililaitteilla. Lisäksi liitteiden lisääminen on mahdollista. Liitetiedostoissa sallitaan Office- ja OpenOffice-dokumentit sekä kuva-, teksti- ja PDF-tiedostot.

Osa sähköisistä lomakkeista vaatii vahvan tunnistautumisen Suomi.fi-palvelun kautta. Kirjautua voi joko verkkopankkitunnistuksen, varmennekortin tai mobiilivarmenteen avulla.

Lue aiheesta lisää Rauman kaupungin nettisivuilta

Kompostointi-ilmoitus

Voit lähettää kompostointi-ilmoituksen sähköisen lomakepalvelun kautta, sähköpostilla tai kirjeenä jätehuoltoviranomaiselle.

Lisätietoja kompostointi-ilmoituksen lähettämisestä

Poistotekstiilin vastaanottopiste Kirppis Retriikassa

Asioidessasi Kirppis Retriikassa (Hakunintie 10), voit viedä poistotekstiiliksi kelpaavat vaatteet ja muut kodintekstiilit poistotekstiilin keräysrullakkoon. Piece Of Jeans on toteuttanut rullakolle hupun farkkuja kierrättämällä.