Rauman seudun jätehuoltolaitos

 

Rauman seudun jätehuoltolaitos on Rauman kaupunkiin kuuluva kunnallinen liikelaitos. Päätehtävämme on huolehtia lakisääteisesti Rauman alueen kunnan vastuulla olevan yhdyskuntajätteen vastaanotosta, käsittelystä, hyödyntämisestä ja loppusijoittamisesta sekä ylläpitää Hevossuon jäteasemaa.

Rauman jätehuoltotoimintaa määrittävät jätelaki ja kunnan jätehuoltomääräykset. Määräykset ohjaavat jätehuoltoa kestävän kehityksen periaatteella siten, että jätteenmäärä vähenee ja mahdollisimman suuri osa menee hyötykäyttöön.

Hyötyjätteiden lajittelu säästää ympäristöä ja luonnonvaroja. Arvokkaat raaka-aineet saadaan uudelleen käyttöön ja uusien raaka-aineiden käyttö vähenee.

Neljän viikon tyhjennysväli on neljän viikon tyhjennysväli ensi vuonnakin

Tänä vuonna kalenterissa on viikkoja 53 kpl. Tämä tarkoittaa sitä, että jos jäteastiasi on tänä vuonna tyhjentynyt parillisen viikon aikana, tyhjenee se ensi vuonna parittomalla ja päinvastoin. Tyhjennysvälit pysyvät kuitenkin ennallaan, joten viikkonumeroista viis! Neljän viikon tyhjennysväli on neljän viikon tyhjennysväli ensi vuonnakin.

Joulukuusien kierrätys

Hevossuon jäteasema vastaanottaa joulukuusia maksutta risukasaan toimitettuna. Kiinteistöistä erikseen haettuna keräilystä veloitetaan 9,24 euroa kuusta kohti.

Lue lisää

Kasvomaskit kuuluvat sekajätteeseen

Maskit tulee hävittää sekajätteen mukana – ei wc-pönttöön tai luontoon heittämällä.

Lue lisää