Raumalla järjestettiin vuonna 1986 Koivisto-juhlat. Juhlien yhteydessä vihittiin käyttöön Viipurinpuisto. Rauman Karjalaiset hankki puistoon muistopaaden, joka paljastettiin 26.7.1986. ”Uuvvel kotisuvul Viipurii unohtamatta”, toteaa kuvataiteilija Nina Sailo kiveen kiinnitetyssä reliefissä.

Reliefi on valettu pronssiin. Tekstin lisäksi reliefissä on kuvattuna Viipurin kaupungin vaakuna sekä Viipurin linna. Teoksen ideoija ja tilaaja oli teollisuusneuvos Pauli Talvio. Hänellä oli Raumalla kilpaurheilijoiden vaatetusliikkeeksi vuonna 1956 perustettu yritys Kisapuku Oy. Pauli Talvion vaimo oli Viipurissa syntynyt Mirjami Talvio, joka oli sodanaikana toiminut lottana.

Nina Sailo (o.s. Stünkel; 26. heinäkuuta 1906 Viipuri – 15. marraskuuta 1998 Helsinki) oli suomalainen kuvanveistäjä. Hän oli kuvanveistäjä Alpo Sailon puoliso ja työtoveri, sekä alun perin Alpo Sailon oppilas. Alpo Sailon vanhemmat olivat syntyneet Raumalla.

Sailo aloitti taideopintonsa Viipurin taiteenystäväin piirustuskoulussa vuosina 1921–1924 ja jatkoi opintojaan Taideyhdistyksen piirustuskoulussa (nyk. Kuvataideakatemia) Helsingissä vuonna 1925 sekä tämän jälkeen Lontoossa Englannissa, Technical School of Artissa 1930–1931.

Nina Sailo teki uransa aikana useita runonlaulajien etsintämatkoja Karjalaan miehensä, kuvanveistäjä Alpo Sailon kanssa. Lisäksi hän teki paljon teoksia, joissa oli kytkentä karjalaiseen tai kalevalaiseen teemaan. Hänen tekemiään ovat myös Pauli Talvion tilaamat Lotta Svärd patsaat Tuusulassa, Lappeenrannassa ja Turussa.