Ajankohtaista

Rauman taidemuseossa vietetään poikkeuskevättä

Rauman taidemuseon julkisivu.

Rauman taidemuseossa on lähdetty rakentamaan kevättä uudestaan. Suljetuista ovista huolimatta taidemuseon tietopalvelu on jatkanut toimintaansa etänä. Perutuille tapahtumille on pyritty löytämään korvaavat ajat kesän lopulle ja syksylle, joista tiedotetaan myöhemmin erikseen. Taidemuseon kevään näyttelyt pyritään tuomaan yleisön saavutettaviksi verkon ja julkaisujen välityksellä. Kevään etänäyttelyohjelmaan on luvassa todennäköisiä lisäyksiä, joista myös tiedotetaan erikseen.

Rauman taidemuseo jatkaa keväällä jo perinteeksi muodostunutta yhteistyötään Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampuksen kuvataiteen sivuaineopiskelijoiden kanssa. Tänä vuonna näyttelyyn osallistuu opiskelijoita myös Turun kampukselta. Yhteistyö aloitettiin jo viime syksynä tutustumalla taiteilija Hanna Koikkalaisen työskentelyyn evakkohistorian parissa, ja opiskelijat ovat lukuvuoden mittaan pohtineet osallistavaa taidekasvatusnäyttelyä aiheena ”Muutto”. Poikkeustilanteesta johtuen näyttelyä on lähdetty ideoimaan nopealla aikataululla verkkonäyttelyksi. Samaan aikaan äkillisesti mullistunut maailmantila vie opiskelijat ennekuulumattoman lähelle käsittelemiään teemoja, edellisen kerran vastaava poikkeustila on ollut Suomessa sota-aikaan. Verkkonäyttely ”Muutto – taidekasvatus evakossa” avautuu perjantaina 17.4. Rauman taidemuseon nettisivuilla.

Taidemuseo järjestää vaihtoehtoisen tavan tutustua myös perusnäyttelyyn. Taidemuseon 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun maalaustaidetta sisältävä Eino Valosen kokoelma on esittelyssä sosiaalisessa mediassa sekä Facebookissa että Instagramissa seuraavan kolmen viikon ajan. Julkaisusarjan painopisteenä ovat ne teokset, jotka eivät ole olleet esillä viimeisimmässä ripustuksessa tai ovat muuten jääneet vähemmälle huomiolle kokoelman esittelyssä.

Kevään näyttelyihin Hanna Koikkalainen: Lakkautettu kylä ja Hanneriina Moisseinen: Kannas on mahdollista tutustua taiteilijoiden julkaisujen kautta, joita on poikkeustilan aikana mahdollista tilata kotiin postimyyntinä.

Taidemuseon 50-juhlavuotisohjelmaan kuuluva Showcase-vitriininäyttely avautuu yleisölle syyskuussa.