Asuminen ja ympäristö
 Rakenteilla oleva mökki talvimaisemassa.

Rakennusvalvontapalvelut poikkeustilanteen aikana

–  Yleisen ohjeistuksen mukaisesti ja rakennusvalvonnan toimintavarmuuden ylläpitämiseksi asiakkaiden on ensisijaisesti käytettävä puhelinta tai sähköpostia paikallakäynnin sijaan.

–  Suunnittelijat voivat lähettää suunnitelmat ennakkoon tarkastajalle sähköpostilla ja esitellä ne puhelimitse.

–  Rakennusvalvonnan henkilöstö työskentelee osittain etänä.

–  Vain pakolliset työmaakatselmukset pidetään. Sovi katselmuksista ja aloituskokouksista tapauskohtaisesti tarkastajan kanssa.

–  Mikäli tarkastajaa ei saa kiinni, voitte jättää soittopyynnön tai varata esimerkiksi soittoajan lupasihteeriltä.

–  Menettelyt ovat voimassa toistaiseksi.

Rauman kaupungilla on avoinna apulaisrakennustarkastajan viransijaisuus

Apulaisrakennustarkastajan keskeisimpiin tehtäviin kuuluu rakennuslupahakemusten ja muiden hallinnonalaan kuuluvien asioiden käsittely ja rakentamisen aikainen valvonta.

Kelpoisuusehtona on tehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto tai vastaava alempi opistotasoinen tutkinto (rak.ins.). Apulaisrakennustarkastajalla tulee olla riittävä kokemus rakennussuunnitteluun ja rakennustyön suoritukseen liittyvistä tehtävistä.

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/apulaisrakennustarkastajan-viransijaisuus-rau-45-22-21/

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta on lakisääteistä viranomaistoimintaa. Rakennusvalvonnan tehtävänä on valvoa rakentamista ja rakennetun ympäristön kunnossapitoa ja hoitoa. Lisäksi rakennusvalvonta tarjoaa yleistä rakentamisohjausta ja -neuvontaa.

  • Tarkastajat ovat pääsääntöisesti tavoitettavissa sekä henkilökohtaisesti rakennusvalvonnassa, että puhelimitse maanantaista torstaihin klo 10-12. Muina aikoina ajanvarauksella.
  • Lupasihteeri on tavoitettavissa maanantaista perjantaihin klo 10-12. Tarvittaessa lupa-asiakirjat voi jättää palvelupiste Pyyrmaniin.
  • Katselmus- ja neuvonta-ajat varataan lupasihteeriltä tai suoraan tarkastajalta.
  • Rakennuksen paikan merkitseminen ja sijaintikatselmus tilataan kaupungin palvelupiste Pyyrmanista, Valtakatu 2A. Lisätietoja saa palvelupisteen neuvonnasta, puh. 02 834 5000.

Huolellinen suunnittelu tuo toivotun lopputuloksen, joten pätevien suunnittelijoiden palkkaamiseen kannattaa panostaa jo hankkeen alkuvaiheessa. Pääsuunnittelija vastaa suunnittelutyön kokonaisuudesta.

Rakennusvalvontaan kannattaa olla yhteydessä jo hyvissä ajoin ennen rakennusluvan hakemista. Yhdessä pätevän suunnittelijan ja rakennusvalvonnan avulla varmistat, että hanke etenee oikeaan suuntaan.

Henkilöstö

Tomi Ahto
lupasihteeri
044 403 6104
tomi.ahto@rauma.fi
Elina Kovanen
lupatarkastaja
044 4039196
elina.kovanen@rauma.fi
Saramo Lise
lupatarkastaja
044 793 4743
lise.saramo@rauma.fi
Aarniketo Kai
apulaisrakennustarkastaja
044 534 1954
kai.aarniketo@rauma.fi
Katariina Hakala
apulaisrakennustarkastaja
044 793 4742
katariina.hakala@rauma.fi
Jukka Snicker
tarkastusinsinööri
044 4036335
jukka.snicker@rauma.fi
Heinilä Timo
rakennustarkastaja
044 5341953
timo.heinila@rauma.fi