Vapaa-aika ja liikunta

Rauma-päivä 17.4.2024

Rauma-päivää vietetään tänä vuonna reilun viikon ajan erilaisten tapahtumien merkeissä.

9.–17.4. Taidelainaamo 20 v. juhlavuosinäyttely Vanhalla opistolla (Vähäkoulukatu 8). Avoinna: arkisin 12–18, torstai kiinni, la-su 11–15. Ensimmäisenä päivänä 9.4. näyttely avoinna 14–18. Vapaa pääsy.

15.–20.4. Lulu Lukutoukka tuo varhaiskasvatusikäisille lapsille suunnattuja toiminnallisia saturasteja museoihin! Rastit löytyvät Marelasta, Tammelan sisäpihalta, Taidemuseolta sekä MerimuseoltaRastittamalla passista pisteiltä löytyvät kuvat ja palauttamalla sen kirjastolle, olet mukana arvonnassa! Palkintona mm. lahjakortteja Puistokahvilaan ja Suomalaiseen kirjakauppaan. Passeja saa noutaa pääkirjastolta 10.4. alkaen. Tapahtuman järjestää Rauman kirjastopalvelut. 

Ma 15.4. klo 18 Sekakuoro Lapponian kevätkonsertti Lapin kirkossa (Kirkkotie 23). Vapaa pääsy. 

Ti 16.4. klo 1315 ja 1517 Tarinat porttien takana -työpajat Marelassa (Kauppakatu 24). Työpaja on suunnattu ikäihmisille. Oletko elänyt tai viettänyt aikaa Vanhassa Raumassa, onko sinulla muistoja sieltä? Tervetuloa kertomaan ja kuulemaan tarinoita. Samalla rakennamme yhdessä pienoismalleja Vanhan Rauman porteista. Aikaisempaa rakennustaitoa ei tarvita. Pajassa tarjolla kahvia ja pullaa. Osallistuminen on maksutonta eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot Maija Esko, maija.esko@utu.fi.

Ti 16.4. klo 14.3018.00 Aarteenmetsästystä Vanhassa Raumassa 11-19-vuotiaille nuorille! Lähtöpaikka on keskustan matkailuneuvonnan edessä (Savilankatu 8). Kisan voi aloittaa lähtöpaikasta klo 14.30-17.00 ja tapahtuma loppuu klo 18.00 mennessä. Kisaan osallistutaan pareittain ja voittajat saavat liput Särkänniemen retkelle! Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Tapahtuman järjestää Rauman nuorisopalvelut.

Ti 16.4. klo 17.3018.30 3-6-vuotiaille lapsille suunnattu maksuton satutuokio Lapin kirjastossa (Kivisillantie 6). Kaikki tarinoista pitävät lapset ovat tervetulleita, tuokion päätteeksi värittelyhetki. Satutunnin järjestää MLL Rauman Lapin yhdistys.

Ti 16.4. klo 18 Maksuton opastettu kierros Vanhalla hautausmaalla, teemana merihistoria ja merimiehet. Lähtö Kordelinin kappelin edestä (Kaunisjärvenkatu 4). Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. 

Ke 17.4. Maksuton pääsy Rauman kaupungin museokohteisiin Marelaan (Kauppakatu 24) ja Taidemuseon verstaalle (Kuninkaankatu 37). Marela on avoinna klo 12–19 ja taidemuseon verstas klo 12–17. Taidemuseolla taiteilija Liza Grobler on paikalla esittelemässä teostaan ja kertomassa taiteestaan klo 12–16. Lisätiedot Marelan ja Taidemuseon sivuilla.

Ke 17.4. klo 12–16 Maksuton pääsy Rauman merimuseoon (Kalliokatu 34). 

Ke 17.4. klo 9–11.30 Opekas ry:n järjestämiä ohjelmapisteitä lapsille Kipparinpuistossa (Vähämaanpuisto 7). Kasvomaalausta, polttopalloa, hernepussin heittoa, jumppaa, kamishibai-teatteria! Liikennepuisto on myös auki tapahtuman ajan. Tapahtuman järjestää Rauman kulttuuripalvelut.  

kipparinpuiston lastentapahtuma

Ke 17.4. klo 15–19 Opastettuja kierroksia Rauman kaupungin valtuustosalissa. Kierroksilla perehdytään valtuustosalin vuonna 2023 valmistuneeseen remonttiin, talon historiaan ja taiteeseen. Lähtö kaupungintalon aulasta (Kanalinranta 3). Kierrokset lähtevät 15 minuutin välein, ja jokaiselle kierrokselle mahtuu 20 henkilöä. Ei ennakkovarauksia, vaan paikat jaetaan saapumisjärjestyksessä. Ensimmäinen kierros lähtee klo 15 ja viimeinen klo 19. Englanninkieliset kierrokset ovat klo 15 ja 16.30. Tapahtuman järjestää Rauman kulttuuripalvelut.   

Ke 17.4. klo 17 Terhokerho Cafe Perhekeskuksessa (Nortamonkatu 30). Tule viettämään kiireetöntä aikaa ja leikkimään yhdessä lapsen kanssa. Vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää MLL Rauman yhdistys.  

Ke 17.4. klo 1719 Avoimien ovien päivät Karin koululla (Savilankatu 5). Tervetuloa muistelemaan menneitä kouluaikoja ja tutustumaan nykypäivän kouluun. Klo 17 muisteluhetki vanhojen valokuvien parissa koulun ruokalassa, jossa mukana toteutuksessa Rauman museo. Paikalla rehtori Tanja Nurmi sekä muuta koulun henkilökuntaa. Kahvitarjoilu.

Ke 17.4. klo 17.30 Dekkaristi Arttu Tuomisen kirjailijavierailu pääkirjastolla (Alfredinkatu 1). Vapaa pääsy. Kahvi- ja arpamyynti klo 17 alkaen. Tuotto Naisten Pankin hyväksi. Mahdollisuus ostaa kirjailijan kirjoja (käteismaksu). Tapahtuman järjestää Rauman kirjastopalvelut.

Ke 17.4. klo 17.30–18.30 Luento: Kuunarilaiva Uljaksen vaiheet. Luento pidetään Merimuseolla (Kalliokatu 34). Vapaa pääsy. Luennon järjestävät yhteistyössä Merimuseo ja Kansalaisopisto.

Ke 17.4. klo 1920.15 Vanhan Rauman kummituskierros. Missä sijaitsee Vanhan Rauman riivatuin katu? Kuka kapuaa taidemuseon narisevia portaita sulkemisajan jälkeen? Miksi Pyhän Ristin kirkon kellot soivat omituisiin aikoihin? Selvitä nämä ja monet muut Unesco-kohteen synkät salaisuudet Vanhan Rauman kummituskierroksella – jos uskallat. Liput 17 €/henkilö. Lisätiedot ja lippujen myynti: www.sandria.fi/vanhan-rauman-kummituskierros.

To 18.4. klo 14 Maksuton opastettu kierros Vanhassa Raumassa: Suomi, Satakunta, Rauma ulkomaalaisen silmin. Lähtö Raatihuoneen edestä (Kauppakatu 13). Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Pe-la 19.–20.4. Art & tasting -tapahtuma Raumalla ravintoloissa ja kahviloissa. Art & Tasting -tapahtumaviikonloppu tarjoaa mieleenpainuvia taide-elämyksiä ja uudenlaisia kulttuurikokemuksia raumalaisissa ravintoloissa, kahviloissa, baareissa ja muissa vastaavissa paikoissa. Ideana on yhdistää kulttuuri- ja ravintola-alan toimijat ja tarjota asiakkaille kulttuurielämyksiä paikoissa, joissa niitä ei normaalisti ole tarjolla.

La 20.4. klo 10–13 Isot koneet -perhetapahtuma Parpansalin kentällä (Kanavakatu 15). Esiintymässä myös lastenbändi Mimmit klo 11. Tapahtuman järjestää Rauman kulttuuripalvelut. Vapaa pääsy. 

harjakone.

La 20.4. klo 10–13 Avoimet ovet Rauman musiikkiopistolla (Nortamonkatu 5). Tule tutustumaan ja kokeilemaan eri soittimia sekä tapaamaan musiikkiopiston opettajia. Ohjelmassa mm. oppilaiden musiikkiesityksiä, pianopakohuone, soitinten tunnistusta, mysteerimelodian soittoa koskettimilla sekä Rauman musiikkiopiston kannatusyhdistyksen buffetti. Vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää Rauman musiikkiopisto.

La 20.4. klo 11–14 Lasten lauantai Merimuseossa (Kalliokatu 34). Päivän teemana ovat eläimet niin laivoilla kuin satamissa. Vieraaksi saapuu hurmaavia kaverilaivakoiria klo 12-13 Rauman seudun Kaverikoirista. Näyttelystä etsitään laivaeläimiä ja kuullaan niihin liittyviä tarinoita. Myös nonstop-työpajassa on eläinteema. Lasten Lauantai -tapahtuman aikana museoon on vapaa pääsy.

La 20.4. klo 14 Maksuton opastettu kierros: Talot tarinoivat Vanhassa Raumassa. Lähtö Raatihuoneen edestä (Kauppakatu 13). Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

La 20.4. klo 15–18 Konsertti ja tanssit TulesTalolla (Aittakarinkatu 14): Kiuruveden Iskelmämestarit Katariina Keinänen ja Jere Toivonen sekä Pekka Juntusen orkesteri. Liput 20€. Tapahtuman järjestää Rauman TulesTalo.

Kiuruveden Iskelmämestarit Jere Toivonen ja Katariina Keinänen

La 20.4. klo 16–17 Merimonsterit: Laivaston soittokunta tutkimusmatkalla -konsertti Rauma-salissa (Satamakatu 26). Konsertti on suunnattu lapsiperheille. Liput konserttiin myy Lippu.fi: aikuiset 13 €, lapset 3–15v 5 €. Lisätiedot Laivaston soittokunnan sivuilla.

Su 21.4. klo 10–14 Rauman Ladun luontopolkuretki Latumajalle. Reitille voi lähteä joko latumajareitin lähtöpäästä Metsätähdentien pysäköintialueelta, jolloin latumajalle tulee patikoitavaa 6 km tai Pohjoiskehän parkkipaikalta, jolloin matka tulee 4 km. Pohjoiskehältä eteenpäin reitin varrelle on ripoteltu luontoaiheisia kysymyksiä ja tehtäviä. Samalla voi tutustua uuteen latumajareitin osuuteen Pohjoiskehältä lähes Kaarojärven laavulle asti. Latumaja on auki retkeilijöille kello 10-14, jolloin sieltä voi ostaa pikkurahalla tai mobilepayllä virvokkeita, kahvia ja pullaa. Latumajan reitin löydät täältä. Tapahtuman järjestää Rauman Latu.

Su 21.4. klo 10-15 Suurtoripäivät Rauman Kauppatorilla. Suurtoripäivät tuo perinteistä torimeininkiä kaupunkien ja kylien keskustoihin! Raumalle tulossa yli 20 kauppiasta. Tapahtuman järjestää Suomen Tapahtumatrio Oy.