Vapaa-aika ja liikunta

Rauman kaupunki täyttää 579 vuotta 17.4.2021. Syntymäpäivää juhlistetaan Rauma-päivän viikonloppuna 16.–18.4.2021.

Geokätköily tutuksi! – kaupungintalon ympäristöstä voi etsiä harjoitusgeokätköjä
Rauma-päivän viikonloppuna 16.-18.4. kaupungintalon ympäristöön on piilotettu neljä harjoitusgeokätköä, joiden avulla voi kokeilla millaista geokätköjen etsiminen on. Geokätköilykartan (pdf) voi tulostaa, jos haluaa osallistua Rauma-aiheisen tuotepalkinnon arvontaan. Arvontalipuke on kartan mukana. Karttaan merkitystä paikasta kaupungintalolta löytyy lisätietoa geokätköjen etsimiseen. Geokätköily tutuksi! -videolta saa lisätietoa harrastuksesta ja vinkkejä Rauman alueen geokätköjen etsimiseen.

Liikuntapalvelut kannustaa kaupunkilaisia ulkoilemaan ja etsimään keskusta-alueelle piilotettuja Rauma-aiheisia tuotteita 16.–17.4. Piilopaikkojen sijainnit julkaistaan Rauman liikuntapalvelujen Instagram-tilin tarinaosiossa 16.4. Piilopaikasta löydetyn tuotteen saa pitää. On toivottavaa, että jokainen etsii vain yhden piilon, jotta yllätyksiä riittäisi mahdollisimman monelle.

Video-opastuksella tietoa kaupungin varhaishistoriasta
360°-videon avulla voi tutustua kaupungin varhaishistoriaa Vanhan Raatihuoneen Raatisalissa esittelevän näyttelyn esineisiin. Video-opastuksessa tutustutaan Rauman kaupungin perustamisasiakirjaan eli privilegiokirjeeseen, Rauman kaupungin sinettiin ja vaakunaan sekä Pyyrmanin rumpuun. Video-opastuksessa oppaana toimii Rauman museon museovirkailija Sari Korjonen-Lahti. Puhuttu ja tekstitetty 360°-video on katsottavissa kaupungin YouTube-kanavalla perjantaista 16.4. alkaen.

Rauma – sanoin, kuvin ja sävelin
Rauman musiikkiopiston nuorimmat pianistioppilaat ja runoilija Nina Rintala esiintyvät Rauma-salissa taltioiduissa kuvitetuissa konserteissa. Konserttien teemoina ovat Vanha Rauma ja raumalainen luonto. Rauma – sanoin, kuvin ja sävelin -konserteissa kuullaan monipuolinen valikoima tuttuja teoksia pianistioppilaiden esittämänä sekä runoilija Nina Rintalan luonto- ja Rauma-aiheisia runoja. Konserttitaltioinnit julkaistaan kaupungin YouTube-kanavalla perjantaina 16.4.

Lastentapahtuma verkossa
Opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampuksella opiskelevien opettajaopiskelijoiden ainejärjestö Opekas ry järjestää lauantaina 17.4. klo 12–13.30 lastentapahtuman Zoom-palvelun avulla. Verkkotapahtumassa (pdf) voi osallistua satujumppaan tai taidetyöpajaan ja tehdä kierrätysaskarteluja. Tapahtuma on suunnattu 6–8-vuotiaille lapsille. Zoom-tapahtumaan liitytään koodilla:  Meeting ID: 523 202 6599.