Teemavalaistukset

Kaupungintalon torni teemavalaistuksessa.

Vanhan kaupungintalon torni valaistaan teemaväreillä juhla- ja teemapäivinä. Teemavalaisuista päättää kaupungin viestintäpäällikkö. Valaisulupia ei myönnetä kaupalliseen käyttöön.

Tulevat valaisupäivät

Vaaleanpunainen – Roosa nauha -päivä 9.10.

Perjantaina 9.10. vietetään Roosa nauha -päivää, joka värjää kaupungintalon tornin vaaleanpunaiseksi syöpien vastaisen työn kunniaksi. Syöpäsäätiön vuosittaisen Roosa nauha -kampanjan tavoitteena on, että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa ja että jokainen voi saada tarvitsemansa tuen sairauden eri vaiheissa.

Vihreä – Maailman mielenterveyspäivä 10.10.

Maailman mielenterveyspäivää vietetään 10.10. Tämän vuoden teemana on kuunteleminen, koska se, miten kukin tulee kohdatuksia, vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin. Kuuntelemiselle näytetään vihreää valoa. Samalla jokaista kannustetaan aitoihin läsnäoleviin kohtaamisiin.

Sininen – YK:n kansainvälinen suvaitsevaisuuden päivä 16.11.

YK:n yleiskokouksen julistamana kansainvälisenä suvaitsevaisuuden päivänä pyydetään muistamaan, kuinka olennaista ihmisten moninaisuuden, vapauden ja tasa-arvon kunnioittaminen on kansainväliselle rauhalle sekä taloudelliselle ja sosiaaliselle kehitykselle. Tuona päivänä on myös hyväksytty Unescon suvaitsevaisuuden periaatteiden julistus, jossa todetaan kaikkien ihmisten jakamat ihmisoikeudet.

Sininen – Kansainvälinen vammaisten päivä 3.12.

Kansainvälistä vammaisten päivää vietetään vuosittain 3.12. YK:n yleissopimus vammaisten oikeuksista hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa joulukuussa 2006. Sopimuksessa vahvistetaan jo ennestään vammaisille kuuluvia ihmisoikeuksia, kuten liikkumisvapautta sekä oikeutta laadukkaaseen elämään, koulutukseen ja työssäkäyntiin.

Sinivalkoinen – Itsenäisyyspäivä 6.12.

Itsenäisyyspäivänä vanhan kaupungintalon torni valaistaan Suomen lipun värein sinivalkoisena.

Punainen – jouluaatto 24.12.

Jouluaattona vanhan kaupungintalon torni saa ylleen punaisen värin.

Sinivalkoinen – uudenvuodenaatto 31.12.

Uudenvuodenaattona vanhan kaupungintalon torni valaistaan Suomen lipun värein sinivalkoisen.

Menneet valaisut 2020

Punainen – Valtakunnallinen tapahtumateollisuuden teemapäivä 8.9. (vesitornin valaisu)
Oranssi – Maailman terveysjärjestö WHO:n potilasturvallisuuspäivä 17.9.