Esiopetus

koulu, kasvatus- ja opetustoimi

 

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Lapset osallistuvat vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista esiopetukseen. 10.8.2017 esiopetuksen aloittavat vuonna 2011 syntyneet lapset.  Vapaita esiopetuspaikkoja voi tiedustella varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta, puh. 040 172 9455 tai paivahoito@rauma.fi. Yksityisten päiväkotien sekä Freinetkoulun esiopetuksen vapaita paikkoja tiedustellaan suoraan kyseisestä esiopetuspaikasta. Kesken toimintakauden esiopetukseen ilmoittaudutaan täyttämällä paperinen hakulomake. Lomakkeen voi tulostaa tällä sivulla olevasta linkistä tai  noutaa palvelupiste Pyyrmanista, os. Valtakatu 2. Lomakkeen palautus Pyyrmaniin.

Wilma esiopetuksessa

Huoltajat saavat Wilma-tunnukset käyttöönsä (yksityisiä päiväkoteja ja Rauman Freinetkoulua lukuun ottamatta). Tunnukset ovat käytössä esiopetuksen jälkeen koko peruskoulun ajan.

Esiopetuksen lisäksi tarvittava päivähoito

Esiopetuksen lisäksi tarvittavaa päivähoitoa, tulee hakea erikseen. Päivähoitopaikan myöntämisen edellytyksenä on, että lapsen päivähoitotarve johtuu vanhempien työssäkäynnistä, kokopäiväisestä opiskelusta tai se on tarpeen lapsen tuen, kehityksen tai perheen olosuhteiden takia. Esiopetuksen lisäksi tarvittava päivähoito järjestetään lapsen esiopetuspaikassa. Päivähoidosta peritään asiakasmaksu.

Asiakasmaksusopimuksella varattaviin tunteihin lasketaan lapsen hoitoaika ilman esiopetusaikaa . Hoitoajat voi ilmoittaa  kuitenkin eAsioinnissa yhdessä osassa, jos lapsella on hoitoa aamulla ennen esiopetuksen alkamista ja iltapäivällä esiopetuksen jälkeen ( esim. 8-16 , jolloin päivähoito-ohjelma vähentää neljä tuntia esiopetusaikaa hoitoajasta )    Lisätietoja sivulta päivähoitoon hakeminen.

Esiopetuksen järjestäminen

Esiopetusta järjestetään kaupungin päiväkodeissa ja koulujen yhteydessä olevissa esiopetusryhmissä. Myös yksityiset päiväkodit ja Rauman Freinetkoulu antavat esiopetusta. Esiopetus on maksutonta. Esiopetukseen osallistuminen on velvoittavaa. Perusopetuslain mukaan lapsen on osallistuttava ennen oppivelvollisuuden alkamista vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Metsäeskarin kota
Metsäeskarin kota