Työ ja yrittäminen

Rauman kaupungin hallinnoima hyvinvointialueen ja Satakunnan TE-toimiston yhteinen toimipiste. Palvelukeskuksessa työskentelee sosiaalityöntekijöitä, työvoima-asiantuntijoita, työllisyyskoordinaattori, kuntouttavan työtoiminnan ohjaajia, terveydenhoitaja ja lääkäri. Myös Kansaneläkelaitos on toiminnassa mukana.

Toiminta on tarkoitettu raumalaisille ja eurajokelaisille työttömille työnhakijoille. Tavoitteena on työttömyyden katkaisu ja työhön kuntoutus. Asiakkaat voivat tulla joko TE-toimiston tai sosiaalitoimiston lähettämänä tai suoraan palvelukeskuksen kutsusta.

Asiakkaalle luodaan yksilöllinen palvelukokonaisuus moniammatillisen yhteistyön avulla. Suunnitelma tehdään yhdessä asiakkaan kanssa ja siihen liittyvät tiiviit asiakastapaamiset. Suunnitelman toteuttamiseen ovat käytettävissä mm. valmennuspalvelut, työkokeilu, kuntouttava työtoiminta, koulutus, kuntoutuspalvelut, terveyspalvelut ja projektit.

Toimintaan liittyy yhteistyö koko Rauman palveluverkoston, esimerkiksi Kelan, terveydenhuollon, oppilaitosten, työnantajien ja työllisyyttä ja elämänhallintaa edistävien projektien kanssa.

Huomioithan, että TE-toimisto palvelee asiakkaita Valtakadun TYP-toimipisteessä vain ajanvarauksella. Työnhaun saa voimaan henkilökohtaisen ajanvarauksen yhteydessä. Valtakadun toimipaikkaan voi kuitenkin jättää yhteydenottopyynnön omavirkailijalle ja hän on yhteydessä mahdollisimman pian.