Avoin varhaiskasvatus ja kesäleikkikentät

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintamuotoja ovat perhetoiminta, varhaiskasvatuskerhot sekä kesäleikkikenttätoiminta. Kaikissa avoimen varhaiskasvatuksen pisteissä toiminnat sisältävät leikkiä, musiikkia, kädentaitoja, liikuntaa ym. elämyksellisiä toimintamuotoja. Avoimen varhaiskasvatuksen palvelut ovat perheille, jotka eivät ole muun varhaiskasvatuksen piirissä.

Perhetoiminta tarjoaa kohtaamispaikan samassa elämäntilanteessa oleville pikkulapsiperheille ja antaa mahdollisuuden yhdessäoloon, vertaistukeen sekä osallistumisen ohjattuun toimintaan sekä ryhmässä toimimiseen monipuolisten toimintasisältöjen parissa. Perhetoiminta tarjoaa myös ammatillista kuuntelua, neuvontaa ja ohjausta sekä mahdollisuuden osallisuuteen.

Toiminta tukee lapsen ja aikuisen välistä vuorovaikutusta sekä tukee perhettä kasvatustyössä.

Varhaiskasvatuskerhot tarjoavat pedagogisesti ohjattua ryhmätoimintaa ja leikkiseuraa 2–5-vuotiaille lapsille. Kerhotoiminta antaa lapselle mahdollisuuden ryhmässä toimimiseen sekä kiireettömään leikkiin ym. toimintaan varhaiskasvatushenkilöstön ohjauksessa.

Varhaiskasvatuskerhoja on Pikkukaislassa ja Kipparinpuistossa. Kipparinpuiston varhaiskasvatuskerhot ovat ulkoilupainotteisia ja toimivat ympäri vuoden. Kerhomaksu on 12–30 euroa kuukaudessa.

Sinilinnun, Kipparinpuiston ja Pikkukaislan ryhmiin haetaan tulostettavalla hakemuksella. Hakemuslomakkeita saa myös avoimen varhaiskasvatuksen toimipisteistä. Vapautuville paikoille otetaan lapsia ympäri vuoden. Varhaiskasvatuskerhopäivistä tehdään kirjallinen asiakasmaksusopimus.

 

Kuovin Siilit on varhaiskasvatuksen osapäiväryhmä , jossa toiminta-aika on ma-pe klo 9-13 . Ryhmässä vielä muutama paikka vapaana.

Paikkoja voi hakea varhaiskasvatushakemuksella https://www.rauma.fi/kasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus/varhaiskasvatukseen-hakeminen/

Osapäiväryhmässä tarjoillaan myös lounas ja toiminnasta peritään varhaiskasvatuksen asiakasmaksu.

 

Hyppölä Kirsi-Marja

avoimen päiväkodin johtaja

044 793 4579

kirsi-marja.hyppola@rauma.fi