Ajankohtaista

Rauman pohjoisen kotihoitoalueen asiakkailla ei todettu näytteissä yhtään tartuntaa

Keltainen huutomerkki sinisellä Rauma-tunnustaustalla.

Raumalla uutisoitiin sunnuntaina 19.4. koronatartunnasta sekä kotihoidon työntekijöiden ja asiakkaiden altistumisesta tartunnalle.

Keskiviikkona 22.4. iltapäivällä saatujen koronatestien tulosten perusteella Rauman kotihoidon pohjoisen alueen asiakkailta sunnuntaina otetuista näytteistä ei löytynyt koronaa. Kotisairaalan mobiilihoitajat ottivat näytteitä 33 henkilöltä.

Henkilökunnan testituloksista suurin osa on saatu, ja huomenna kaikki tulokset pitäisi olla käytettävissä. Henkilökunnan mukana testattiin myös muutamia opiskelijoita. Tähän mennessä saapuneista vastauksista 50 on negatiivisia.

– Saadut tulokset ovat huojentavia, sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Satu Helin sekä tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall toteavat.

Hyvistä uutisista huolimatta karanteeniin asetetut henkilöt jatkavat karanteenissa heille annetun määräajan ja seuraavat vointiaan. Pohjoisen alueen kotihoidon asiakkaita hoidetaan sovituin suojaustoimenpitein kullekin sovitun määräajan.

Terveyspalveluista tullaan olemaan yhteydessä kaikkiin henkilöihin, joilta näytteet on otettu. Testitulosten ilmoittamisen lisäksi heidät ohjeistetaan seuraamaan vointiaan. Voinnin muutosten seuraaminen on tärkeää, koska koronan itämisaika voi vaihdella eri henkilöillä.