Ajankohtaista

Rauman kaupungin tietotekniikkapalveluiden tuottamisen tapoja kehitetään

Valkoinen Rauma-logo sinisellä pohjalla.

Kuntien tietotekniikkapalveluiden tuottaminen on viime vuosina muuttunut olennaisesti muun muassa lainsäädäntö-, tietoturva- ja toiminnallisuusvaatimusten lisääntymisen vuoksi. Rauman kaupunki on selvittänyt mahdollisuuksia kaupungin tietotekniikkapalveluiden tuottamisesta yhteistyössä Kuntien Tiera Oy:n kanssa. Kuntien Tiera on kuntien omistama tietotekniikkapalveluita ja digiratkaisuja tarjoava yritys. Selvitystyötä on tehty talven sekä alkukevään aikana.

– Selvitystyön aikana on vahvistunut olettamus, että kaupungin tietotekniikan palvelujen tuottamisen toimintatapoja tulee kehittää nykypäivän vaatimuksia vastaaviksi. Kaikkien nykyisten vaatimusten saavuttaminen tämänhetkisillä resursseilla ei ole kuitenkaan mahdollista, hallintopäällikkö Minna Liikanen kertoo.

Päätökset tietoteknisten palveluiden tuottamistavoista tehdään viimeistään kesän aikana. Yhteistyön aloittaminen Kuntien Tieran kanssa ja mahdollisen kumppanuuden laajuus ovat kaupungin itse määriteltävissä, eikä käynnissä oleva selvitys sido kaupunkia hankintoihin. Tulevasta toteuttamistavasta huolimatta, muutoksen oletetaan olevan niin olennainen nykyiseen toimintamalliin verrattuna, että kaupungin on perusteltua aloittaa asiasta yhteistoimintamenettely.

Yhteistoimintamenettelyn tarkoituksena on edistää työnantajan ja työntekijöiden välistä vuorovaikutusta toiminnan kehittämiseksi ja vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Yhteistoimintaneuvottelut pidetään niiden työntekijöiden kanssa, joihin tietotekniikkapalveluiden tuottamisen muutokset vaikuttavat olennaisesti.