Ajankohtaista

Lajon päiväkodissa todettu altistumisia koronavirukselle

Rauman terveysviranomaiset ovat saaneet perjantai-iltana 23.4. tiedon Lajon päiväkodissa hoidossa olleen lapsen koronavirustartunnasta. Lapsi on ollut oireettomana hoidossa tiistaina ja keskiviikkona. Tartunnan lähde ei ole tiedossa.

Altistuneita on 12 lasta ja 7 henkilökuntaan kuuluvaa. Kaikki altistuneet testataan ja asetetaan 14 vuorokaudeksi karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä laskien. Tartuntatautiviranomaiset ovat henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin ja henkilökunnan jäseniin lauantain 24.4. aikana.

Päiväkotiryhmän käytössä olleet tilat siivotaan tehostetusti. Muiden päiväkotiryhmien lasten ja henkilökunnan osalta työskentely jatkuu normaalisti.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta.

Kun karanteeniin määrätty on lapsi, toinen vanhemmista voi olla hänen kanssaan kotona ja tartuntatautipäiväraha korvaa tällöin ansionmenetykset, jos etätyö omalta työpaikalta ei onnistu.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.