Abiturientit ilahduttavat kaupunkilaisia penkkariajelulla 6.2.

Kuva: Penkkarit 2019

Rauman Lyseon lukion abiturientit viettävät penkkareita torstaina 6.2. Perinteiseen penkkariajeluun osallistuu tänä vuonna noin 200 abia, jotka heittelevät karkkia kaupunkilaisille neljän rekan kyydistä. Penkkareissa ei ole erityistä teemaa, joten rekkojen kyydistä voi bongata toinen toistaan hauskempia tyylinäytteitä.

Penkkariajelu lähtee liikkeelle Rauman Lyseon lukion pihasta 6.2. klo 12.30. Rekkojen reitti kiertää Pohjoiskehän koulun, Raumanmeren koulun, Pyynpään koulun, Vanhan Rauman, Uotilan alakoulun, Hj. Nortamon koulun ja Nanun koulun, Karin koulun, Normaalikoulun ja Opettajankoulutuslaitoksen sekä WinNovan ja Satakunnan ammattikorkeakoulun kautta. Abeja voi ihastella myös pysähdyspaikkojen välisillä katuosuuksilla. Ajelu päättyy lukion pihaan klo 15.15. Reitti sekä aikataulu ovat aiempien vuosien mukaiset.

Penkkareita vietetään Rauman Lyseon lukiossa hyvissä ja karnevalistisissa tunnelmissa.

– Itse odotan hyviä penkkareita, koska meillä on tavattoman fiksuja opiskelijoita ja niin myös abimme, rehtori Jussi Paavola sanoo.

– Uutuutena on yhteinen aamubrunssi koulun ruokalassa penkkarikansalle. Kyseessä on yhteinen hetki, jossa ovat läsnä abiturientit, heidän ryhmänohjaajat sekä lukion hallinnon henkilöstöä.

Penkkariajelun tarkempi aikataulu ja reitti