Ajankohtaista

Chromebook-laitteet otetaan käyttöön kouluissa vaiheittain lokakuusta alkaen

kädet tietokoneen näppäimistöllä

Rauman kaupungin järjestämässä perusopetuksessa olevat 4.–9.-luokkalaiset oppilaat saavat käyttöönsä Chromebook-tietokoneet. Tietokoneiden on tarkoitus saapua syyskuun lopulla. Laitteet jaetaan kouluihin lokakuusta alkaen vaiheittain, ensin opettajille ja sen jälkeen oppilaille.

– Laitteita päästään jakamaan kouluihin esiasennusten ja muiden teknisten valmistelujen jälkeen todennäköisesti lokakuun puolella. Tiedotamme yksityiskohdista tarkemmin, kun ensimmäinen erä tietokoneita saapuu jaettavaksi, opetus- ja nuorisojohtaja Hanna Viljanen-Lehto kertoo.

Rauman kaupungin sivistysvaliokunta linjasi kesäkuun kokouksessa perusopetuksen Google G Suite for Education -oppimisympäristön käyttöönotosta ja Chromebook-laitteiden hankinnasta opettajille ja 4.–9.-luokkaisille oppilaille.

Google G Suite for Education -oppimisympäristö on internetissä toimiva palvelu. Oma Chromebook-laite antaa oppilaalle mahdollisuuden toimia sähköisessä oppimisympäristössä, tehdä koulutöitä ja tallentaa tehdyt työt. Laitteen avulla voi olla myös vuorovaikutuksessa muiden oppilaiden ja opettajan kanssa oppimistehtäviä tehdessä.