Ajankohtaista

Harrastustoiminnan rajoitukset pysyvät Raumalla ennallaan 19.4. asti – lukiolaiset valmistautuvat palaamaan lähiopetukseen

Pesäpalloa pelaava tyttö.

Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suositusten mukaisesti yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta pidetään Raumalla keskeytettynä 19.4. asti ja Rauman Lyseon lukio jatkaa etäopetuksessa 16.4. saakka. Rauma on siirtynyt takaisin koronaviruksen leviämisvaiheeseen, joten maskisuosituksen ja muiden ohjeistusten noudattaminen on edelleen tärkeää.

– On harmillista, että viimeaikaisten muuntovirustartuntojen vuoksi Rauma on siirtynyt takaisin koronan leviämisvaiheeseen. Vaikka jaksaminen alkaa olla koetuksella, repsahduksiin ei ole varaa. Koronatilanteen selättämiseksi tarvitaan vielä yhteistä tsemppaamista ja jaksamista. Ohjeistuksia noudattamalla pääsemme kohti parempaa ja valoisampaa kevättä, kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen sanoo.

Yli 12-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitukset pysyvät vielä ensi viikon ajan ennallaan. Tartuntatautien torjunnan työryhmän näkemyksen mukaan lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoituksia pyritään kuitenkin vapauttamaan tämän jälkeen suunnitelmallisesti, jos tautitilanne ei huonone. Myös julkisten tilojen asteittaista avaamista toukokuussa harkitaan.

Rauman Lyseon lukio valmistautuu palaamaan lähiopetukseen maanantaista 19.4. alkaen alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän linjausta noudattaen, mikäli koronatilanne sen sallii.