Ajankohtaista

Hj. Nortamon peruskoulun väistötiloissa valmistaudutaan koulutyön aloittamiseen

Hj. Nortamon koulun väistötilan julkisivu.

Koulujen alku lähestyy ja Hj. Nortamon peruskoulun väistötilat alkavat olla pääosin valmiit koulutyön aloittamiseen. Käyttöönottotarkastus suoritettiin perjantaina 3.8. Sen jälkeen alkavat viimeistelysiivoukset sekä tavaroiden järjestely luokkatiloihin. Uudet puhtaat, avarat ja siistit tilat odottavat käyttäjiään.

Henkilöstö siirtyy tiloihin viikon 32 aikana. Puhdistetut kalusteet on jo tuotu väistötiloihin odottamaan järjestelyä. Uusiakin kalusteita on tilattu ja laitteita asennettu paikoilleen.

Teknisen työn luokkatilojen oli alustavasti suunniteltu valmistuvan yhtä aikaa koko muun väistötilakokonaisuuden kanssa. Tilamoduulit vaativat kuitenkin suunnitteluvaiheessa muokkausta teknisen työn tarpeisiin, minkä vuoksi toimitusaikataulu viivästyi.

– Erikoisluokkien pohjatyöt valmistuvat viimeistään lokakuussa. Uuden sopimuksen mukaan teknisten töiden tilojen vuokra-aika alkaa 1.1.2019, rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen kertoo.

Teknisen työn laitteiden ja työvälineiden kilpailutus on alkamassa. Projekti-insinööri Anu Rannikko uskoo, että teknisen työn väistötilat ovat opetuskunnossa ensi vuoden alussa.

– Hj. Nortamon koulun väistötilojen rakentaminen on sujunut kokonaisuudessaan hyvin. Vaikka kovien käsitöiden tiloissa kestää toivottua kauemmin, tehdään nyt kerralla hyvää jälkeä.

Taitoaineita toteutetaan osittain toisaalla

Niin sanotut pehmeät käsityöt opetetaan vanhassa koulurakennuksessa eli Aronahteen kiinteistössä ja kovat käsityöt tehdään edelleen toistaiseksi vanhan lyseon tiloissa. Liikuntatilat jäävät Aronahteen kiinteistöön, samoin ruokala jää kyseisen rakennuksen läheisyyteen.

– Terveystarkastajat edellyttävät, että liikuntatilan ylipaineisuus osoitetaan mittauksin. Käytön aikana sisäilman laatua seurataan kuukausittain, Kimmo Salminen selventää.

Oppilaita ohjeistetaan liikkumaan ruokalaan ja liikuntatiloihin ainoastaan läheisen alikulun kautta. Lyseolle matkaa kertyy hieman enemmän, mutta Hj. Nortamon koulun apulaisrehtori Janne Malmelin uskoo järjestelyistä selvittävän.

– Ideaali tilanne olisi, että kaikki opetus tapahtuisi samassa rakennuksessa. Jos kuitenkin saamme nyt mahdollisimman hyvät ja toimivat väistötilat, niin kyllä näistä kulkemisistakin selvitään.

Positiivisella mielellä uusiin tiloihin

Malmelin odottaa koulutyön alkamista väistötiloissa positiivisella mielellä. Uudet tilat näyttävät siisteiltä ja vaikuttavat toimivilta.

– Käytännön työ sen näyttää, että miten tilat toimivat ja palvelevat käyttäjiä. Opettajat ovat kuitenkin olleet jo tässä kohtaa kohtuullisen tyytyväisiä. Osaan erikoisluokista tulee jopa enemmän välineitä kuin mitä meillä on viime vuosina ollut.

Paljon aikaan pienessä ajassa

Niin Hj. Nortamon kuin Nanun koulun väistötilojen eteen on tehty reippaasti töitä viime syksystä asti.

– On hienoa, että Hj. Nortamon ja Nanun koulun oppilaat sekä henkilökunta pääsevät nyt uusiin, puhtaisiin tiloihin. Väistötilojen eteen on tehty paljon töitä ja valtavan tehokkaasti. Vasta viime vuoden loka-marraskuussa tehtiin päätös väistötilojen tilaamisesta ja nyt vajaa 30 prosenttia perusopetuksen oppilaista siirtyy jo uusiin tiloihin, sivistystoimialan johtaja Soile Strander kertoo.

Strander on tyytyväinen koko kaupunkiorganisaation yhteistyöhön väistötilakysymyksessä. Kiitosta hän jakaa tekniselle toimialalle, Nanun ja Hj. Nortamon opettajille, rehtoreille sekä päättäjille.

– Kaikkien työpanosta tähän on tarvittu, Strander toteaa.

Nopeaan aikatauluun suhteuttaen väistötilojen toteutus on edennyt poikkeuksellisen hyvin.