Ajankohtaista

Karin kampuksen liikuntasalin lattiamateriaali on valittu

Karin kampuksen liikuntahalli, tammikuu 2020

Rauman kaupunki rakennuttaa Karin kentän alueelle liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskuksen, jonka on tarkoitus valmistua vuonna 2023. Kampukseen toteutetaan noin 1500 neliömetrin kokoinen liikuntasali, jonka pääkentän koko on 1056 neliömetriä 804 paikan katsomokapasiteetin ollessa täysimittaisesti käytössä. Lattiamateriaaliksi valittiin aluejoustava puujoustolattia, ja pintamateriaaliksi on suunnitteilla kulutusta kestävä kovapintainen massiivivaahtera eli parketti.

Liikuntapalvelut on tehnyt lattiamateriaaleja koskevan selvityksen, jossa käsitellään muun muassa turvallisuustekijöitä, käyttäjäkuntaa, eri liikuntalajien ja seurojen tarpeita sekä Rauman liikuntasalien nykytilannetta ja tulevaisuutta.

– Raumanmeren koulun salissa ja Kourujärven koulun salissa on parkettilattia. Näistä keskikokoisista liikuntasaleista Kourujärven koulun sali poistuu kouluverkkomuutoksen myötä. Lapin koulun liikuntasali on kolmas keskikokoinen sali kaupungissamme, ja siellä on massalattia. Isoissa saleissa eli Kauppiksen ja Pohjoiskehän koulun liikuntasaleissa on molemmissa massalattia. Yksi parkettisali ei riitä tulevaisuudessa vastaamaan käyttäjien tarpeisiin, projekti-insinööri Anu Rannikko taustoittaa.

Parkettipinnoitettu puulattia sopii monipuolisesti lähes kaikille käyttäjille ja liikuntamuodoille. Saliin hankitaan siirtomatto, joka voidaan levittää tarvittaessa parketin päälle.

– Massalattia ja parkettilattia ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja, eivätkä sulje toisiaan pois. Kampuksen kohdalla päädyttiin kuitenkin nykytilan ja tulevaisuuden tarpeen puitteissa parkettiin, huomioiden käytöstä lähiaikoina jo poistuneet ja poistuvat liikuntasalit, Rannikko sanoo.

Kampuksen liikuntasali täyttää kaikkien kansallisten kisojen ja otteluiden ottelukenttien mitat. Liikuntasali voidaan jakaa tarvittaessa kolmeen pienempään tilaan.

Kampuksen liikuntasalin lattiamateriaalin valinta -selvitys