Ajankohtaista

Karin kampuksen perustustyöt valmistumassa

Kampuksen työmaa marraskuussa.

Karin kampuksen liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskuksen perustustyöt ovat loppusuoralla. Rakennuksen sokkelielementit on asennettu. Myös uimahallin rakennusosan ja musiikkiopiston siiven pohjalaatat on valettu.

– Paikoitushallin pohjalaatoistakin on valettu jo yli puolet. Kampuksen alapohjan täyttötyöt jatkuvat koulun osassa sekä ruokalan ja keittiön alueella, rakennuttajainsinööri Juha Tuominen kertoo.

Uuden uimahallin hyppyallas sekä monitoimialtaan pohja on valettu. Muita altaita muotitetaan ja raudoitetaan parhaillaan.

– Kampuksen pohjakerroksen elementti- ja paikallavalupilarit on asennettu uimahallin ja paikoitushallin rakennusosissa. Näiden pilarien asennukset ovat hyvällä mallilla myös musiikkiopiston osalla. Lisäksi uimahallin ja musiikkiopiston betoniseinäelementtien asennukset ovat edenneet reippaasti, Tuominen sanoo.

Marraskuun lopulla päästiin aloittamaan liittopalkkien asennuksen myötä myös ontelolaattojen asennustyöt paikoitushallin alueella.

– Paikoitushallin päälle sijoittuvat liikuntahalli sekä uimahallin ja liikuntasalin pesutilat, Tuominen lisää.

Runkoa rakennetaan kevääseen asti

Kampuksen rungon rakennusvaihe jatkuu kevääseen asti. Nykyiset työsuoritteet kertautuvat ja jatkuvat eri rakennusosioissa, kunnes runko on valmis.

Talviset sääolosuhteet eivät haittaa rakennustöitä. Kun rakentaminen kestää yli vuoden, talvi on huomioitu myös rakennusaikataulussa.

– Talvella on aina jonkin verran vaikutusta työmaan etenemiseen. Mikäli kohdalle osuu poikkeuksellisen kylmä ja runsasluminen talvi, aikataulumuutokset ovat mahdollisia, rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen kertoo.

Kampuksen työmaa marraskuussa. Kampuksen työmaa marraskuussa.