Ajankohtaista

Karin kampuksen rakentamisvaiheen urakointitarjoukset ovat käsiteltävinä

Karin kampus Aittakarinkadun puolelta, tammikuu 2020

Karin kampuksen rakentamisvaiheen urakoiden kilpailutus päättyi 27.4. Tarjouksia saapui yhteensä 21. Tarjoukset ovat julkisuuslain mukaan salaisia siihen asti, kunnes hankintapäätökset on tehty.

Saatujen tarjousten myötä hankkeen kokonaiskustannus nousee 75,4 miljoonaan euroon.

– Tarjoajien kanssa käydyissä urakkaneuvotteluissa on tullut selkeästi ilmi, että useiden toimialojen materiaalikustannukset ovat nousseet huomattavasti tämän vuoden alussa. Tämä on aiheuttanut merkittävän kustannusnousun alan asiantuntijoiden kanssa valmisteltuun aikaisempaan kustannusarvioon verrattuna, rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen kertoo.

Tarkentavia keskusteluja jatketaan kampus-hankkeen kokonaiskustannusten rajaamiseksi.

– Kustannusten nousu on erittäin valitettava kaupungin talouden näkökulmasta. Hanke on hieno ja ehdottomasti toteuttamisen arvoinen. Tulemme tarkastelemaan kokonaisuutta kriittisesti, mutta kuitenkin siten, että kampuksen toiminnallisuus ei vaarannu, kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen toteaa.

Karin kampus -hankkeen rakentamisen urakkamuotona on jaettu-urakka, jossa pää- ja rakennusurakoitsijan lisäksi kilpailutettiin putki-, sähkö-, ilmanvaihto-, sprinkler-, vedenkäsittely-, laatoitus- ja rakennusautomaatiourakat.

Hankekokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja käsityökoulut, musiikkiopisto, liikuntahalli ja nuorison kokoontumistila