Ajankohtaista

Karin kampuksen urakkakilpailutukset käynnistyvät tammikuussa

Karin_kampus-Näkymäkuva-Verstas_arkkitehdit

Karin kampuksen urakkakilpailutukset käynnistyvät viikolla 3. Ensimmäisenä kilpailutetaan rakennus- ja laatoitusurakka.

Kampuskokonaisuuden eri urakat kilpailutetaan tammi-helmikuussa vaiheittain. Rakennus- ja laatoitusurakan kilpailutus käynnistyy viikolla 3, ja tarjoukset tulee jättää maaliskuun puolivälissä.

Ilmanvaihto-, putki-, sprinklaus-, vedenkäsittely- ja automaatiourakoiden kilpailutus alkaa viikolla 4, ja tarjouksia voi jättää maaliskuun loppupuolelle asti. Sähköurakan kilpailutus alkaa helmikuun alussa, ja tarjouksia odotetaan maaliskuun loppuun mennessä.

Tavoitteena on, että urakat käynnistyvät kampusalueella toukokuun alussa ja valmistuvat vaiheittain.

– Kampuksen liikuntatilojen on tarkoitus valmistua vuoden 2022 lopulla ja muiden tilojen keväällä 2023. Liikuntatilojen valmistuttua aloitamme tilojen toimintakokeilla ja uimahallin koekäytöllä kevään aikana, Salminen sanoo.

Kustannusarviossa pysytään kuluja keventämällä

Karin kampuksen toimikunta käsitteli kampushankkeen kustannustasoa ja siihen tehtyjä keventäviä toimenpiteitä kokouksessaan 12.1.

Kampuksen kustannusarvion ylärajaksi on asetettu 68,5 miljoonaa euroa. Viimeisin kustannusarviolaskelma oli kuitenkin lähes 70 miljoonaa euroa, joten toimikunta päätti keventää kuluja reilulla miljoonalla eurolla. Kustannusten karsinnat eivät kuitenkaan vaikuta kampuksen laajuuteen tai toimintaan.

– Tehdyillä säästöratkaisuilla on pyritty siihen, että toimenpiteiden vaikutukset ovat niin ulkoisesti kuin sisäisestikin mahdollisimman huomaamattomia, rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen kertoo.

Muutoksia tehdään muun muassa julkisivun laseihin ja puuverhoiluun.

Kustannusarvioon oli virheellisesti laskettu mukaan uimahallin katsomoistuimet. Katsomon rakenteen pykälät vastaavat itsessään jo istumakorkeutta, eikä erillisiä istuimia ole suunniteltu. Näin ollen kustannusarviosta voitiin vähentää 120 000 euroa.