Kaupunki muisti kemian olympialaisten pronssimitalisti Altti Mäkelää

altti_mäkelä_2019_rajattu

Rauman Lyseon lukion opiskelija Altti Mäkelä osallistui heinäkuussa kansainvälisiin kemian olympialaisiin Pariisissa. Mäkelä ylsi mitalitasolle ja kotiutti Suomeen pronssimitalin. Rauman kaupunki onnitteli ja muisti nuorta pronssimitalistia perjantaina 4.10. Rauman Lyseon lukiolla järjestetyssä mitalikahvitilaisuudessa.

Kaupungin edustajista paikalla olivat sivistystoimialan johtaja Soile Strander, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi sekä kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Samu Vahteristo. Kaupunki muisti Mäkelää rahalahjalla.

Kemian olympialaisiin osallistui yhteensä 578 kisaajaa. Heistä 37 sai kultamitalin ja 64 hopeamitalin. Pronssisijalle pääsi 95 nuorta.

Mäkelän mukaan hänen on vielä vaikea uskoa saavutustaan todeksi.

– Tuntuu hienolta, että pärjäsin kemian olympialaisissa. Olen aina ajatellut osallistujien olevan superihmisiä, mutta nyt olen itsekin tämän kisan osalta Suomen parhaiden joukossa, Mäkelä sanoo.

Innostus kemian opiskeluun sai lisäpotkua, kun Mäkelä huomasi omat taitonsa kyseisessä oppiaineessa. Kiitosta hän antaa myös opettajille, jotka ovat innostaneet ja kannustaneet häntä eteenpäin.

Mäkelä suorittaa parhaillaan asepalvelusta ja kotiutuu joulukuussa. Kemian opintoihin keskittyvä yliopistopaikka on jo varmistettu, mutta ennen jatko-opintoja Mäkelä haastaa itsensä vielä uudelleen.

– Vaikka pronssimitali tuntuu hyvältä, aion hakea mukaan kilpailuun uudelleen. Hopea on seuraavana tähtäimessä, Mäkelä sanoo.