Ajankohtaista

Keväiset kukkaistutukset piristävät Rauman katukuvaa

Kukkia aseteltu numeroksi 580

Rauman kaupungin Wihertoimi on aloittanut kevään kukkaistutukset ja kevätsiivouksen keskusta-alueella. Myös kausityöntekijät ovat päässeet aloittamaan urakkansa.

Rauma-päiväksi sekä pääsiäiseksi kaupunkilaisten iloksi istutettiin keltaisia narsisseja ja sinisiä helmililjoja. Kuluvalla viikolla on aloitettu kelien lämmetessä ja jäiden sulaessa myös orvokkien istutukset. Kaupunkia koristaa yhteensä 2300 kevätkukkaa.

– Lyseokadun ja Valtakadun kulmaukseen on istutettu Rauman 580-juhlavuoden kunniaksi orvokeista numero 580. Myös Tallikedon liikenneympyrän vaakuna on täytetty jälleen kukilla, kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalainen kertoo.

Kesäkuun alussa aloitetaan kesäkukkien istutukset. Kesäkukkia tulee noin 5500 kappaletta ja katukuvaan ilmestyy 90 amppelia. Amppeleita laitetaan tuttuihin paikkoihin torille, Nortamonkadulle ja Kanalin Kaijalle.

– Kukkaryhmiin on pyritty valikoimaan erityisesti pörriäisten ja perhosten suosimia kukkia. Näitä ovat esimerkiksi punahattu, tähkälaventeli, narsissitupakka, leijonankita sekä tsinnia. Ryhmäkasvi-istutuksissa on tarkoitus vaalia ja edistää kaupunkiluonnon monimuotoisuutta, Pohjalainen kertoo.

Puistojen ja viheralueiden kevätsiivous on käynnissä

Roskien keruu ja haravointi on aloitettu kaupungin puisto- ja viheralueilla.

– Talkooryhmät voivat lainata roskapihtejä Wihertoimesta. Pieniä määriä pihtejä löytyy myös Rauman pääkirjastosta. Eri talkooporukat ovat avustaneet roskienkeruussa hienosti, Pohjalainen kiittelee.