Kevätkukat tuovat väriä ja piristystä kaupunkikuvaan

narsissit kaupungintalolla

Wihertoimi on istuttanut kuluneen viikon aikana erilaisia kevätkukkia koristamaan kaupunkia. Tänä keväänä kaupungin ympäristössä kukkivat narsissit, helmililjat, hyasintit ja tulppaanit. Kukkia on istutettu muun muassa kaupungintalon, Posellin ja kirkkosillan istutusastioihin. Pyynpään lähiliikuntapaikkaa elävöittävät kevään kuluessa useat tulppaanit.

– Kirkon läheisyydessä olevan Fransiskaanipatsaan vieressä ihastuttavat nunnannarsissit. Tulppaanin sipuleita istutettiin syksyllä paljon, ja niitä on ripoteltu sopiviin paikkoihin ympäri kaupunkia. Toivomme kevätkukkien tuovan iloa lenkkeilijöille ja ulkona viihtyville, puistotyönjohtaja Päivi Luotonen sanoo.

Tetenarsisseja ja helmililjoja istutettiin astioihin reilu 240 kappaletta. Viime syksynä lokakuun lopulla maaryhmiin istutettiin noin 1700 kukkasipulia pensasryhmien alle eli erivärisiä tulppaaneja, narsisseja, kuten nunnannarsissia ja perhosnarsissia, erivärisiä tuoksuvia hyasintteja ja erilaisia pikkusipuleita, kuten kirjokevättähteä, kultasahramia sekä keltakoiranhammasta.