Ajankohtaista

Koronarokotteita annetaan Rauman terveyspalveluissa kesäkuussa tiistaista torstaihin

Rokotus laastari

Koronarokotukset jatkuvat ilman ajanvarausta Rauman terveyspalveluiden T0-osastolla, osoitteessa Steniuksenkatu 2.

Tiistaista 31.5. alkaen rokotuksia saa kesäkuun loppuun saakka tiistaisin klo 9–16, keskiviikkoisin klo 9–18 ja torstaisin klo 9–16. Juhannustorstaina 23.6. rokotustilaisuus klo 9–15.

– Tällä viikolla rokotamme vielä tänään tiistaina 24.5. ja keskiviikkona 25.5. klo 9–16, ma. rokotuskoordinaattori Virpi Korteniemi kertoo.

T0-osaston rokotustilaisuuksista saa kaikkia neljää rokoteannosta, jos on oikeutettu rokotteeseen.

– Neljännet koronarokotukset koskevat iäkkäitä, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, jotka eivät pärjää yksin kotona. Lisäksi THL on aiemmin suositellut neljättä koronarokoteannosta 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt, 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäiden hoivakodeissa asuville, Korteniemi muistuttaa.

Rokotukseen tulevan on itse varmistettava rokotusvälit ja kuuluuko hän rokotettavaan ryhmään. Rokotusvälit, kohderyhmät ja muut lisätiedot löytyvät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta.

Aiemmin tehdyt ajanvaraukset ovat voimassa edelleen. Jos ei pääse saapumaan varatulle ajalle, pitää se muistaa peruuttaa. Jos varattua aikaa ei käytetä tai peruta, siitä peritään sakkomaksu.

Peruutuksista ja muutoksista voi ilmoittaa tiistaista torstaihin klo 8–10 numeroon 044 403 2625.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten ajanvaraus maanantaisin

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Nortamon Perhekeskuksen lastenneuvolassa, osoitteessa Nortamonkatu 30.

Ajanvarauksen lapsen rokotukselle voi tehdä maanantaisin klo 11.30–12.30 numerosta 044 403 2001. Rokotukselle tultaessa tulee olla mukana kaikkien huoltajien allekirjoitettu lupa lapsen rokottamiseen.

Rauman terveyspalvelut suosittelee käyttämään Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle -lomaketta, joka löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Huoltajat voivat tarvittaessa kirjoittaa lomaketta vastaavat tiedot itse paperille, jos lomaketta ei ole mahdollista tulostaa. Lisätietoa lomakkeesta ja sen täyttämisestä saa myös ajanvarauksen yhteydessä.

Lisätietoa 5–11-vuotiaiden lasten rokottamisesta löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta. Koronarokotteita ei anneta alle 5-vuotiaille lapsille.