Ajankohtaista

Koronarokotukset alkavat Raumalla 13.1. – rokotuksen ottamiseen vahva suositus

Lähikuva rokotteen antamisesta.

Rauman sosiaali- ja terveyspalvelut aloittaa koronarokotukset keskiviikkona 13.1. Ensimmäisenä rokotetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti koronapotilaiden hoitoon ja tutkimuksiin osallistuva henkilökunta.

Tämän jälkeen rokotetaan ympärivuorokautista hoitoa järjestävien yksiköiden asukkaat ja henkilökunta sekä kaupungin että yksityissektorin palveluissa. Rokotukset etenevät rokotettavien määrästä riippuen myös Raumalla työskentelevään ensihoidon henkilöstöön. Myöhemmin rokotukset laajenevat iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin sitä mukaa, kun rokotteita saadaan Raumalle. Rokotetuille annetaan toinen annos rokotetta kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta.

Koronarokotteita toimitetaan Raumalle tällä hetkellä olevan tiedon mukaan kerran viikossa, ja ne annetaan rokotettaville kyseisen viikon aikana.

– Suosittelen vahvasti sekä oman että muiden kanssaihmisten terveysturvallisuuden vahvistamiseksi rokotteen ottamista, vaikka asia on muiden palveluiden tavoin vapaaehtoista, sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Satu Helin toteaa.

– Nyt käytettävissä olevan rokotteen säilyttäminen ja uusintarokotuksen antoajankohta vaativat rokotusten organisoinnilta huomattavasti enemmän työtä ja mahdollisesti muutoksiakin verrattuna kausi-influenssarokotuksiin. Yksikköihin, joista rokotukset alkavat, ollaan terveyspalveluista yhteydessä rokotteen haluavien määrän selvittämiseksi ja rokotusaikojen sopimiseksi. Täten koronarokotteen saamiseen liittyviä puheluita terveyspalveluihin tulee välttää, ylihoitaja Marja Lehtimäki sanoo.

Raumalla noudatetaan rokotusjärjestyksessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistusta ja valtioneuvoston rokotusasetusta. Rokotusten etenemisestä tiedotetaan viikoittain.