Ajankohtaista

Koronatodistukset ovat nopeasti saatavilla Omakannasta – apua saa palvelupiste Pyyrmanista

omakantasovellusvalikko

Rauman terveyspalvelut muistuttaa, että EU:n koronatodistukset ovat nopeasti ladattavissa Omakanta-palvelusta. Todistuksen saa koronarokotuksista, viimeisimmän koronavirustestin tuloksesta tai sairastetusta COVID19-virusinfektiosta.

Todistuksen voi esittää mobiililaitteelta tai tulostaa paperille. Palvelupiste Pyyrmanin henkilökunta auttaa kuntalaisia tarvittaessa koronapassin lataamisessa ja neuvoo myös sen tulostamisessa. Myös läheiset voivat auttaa esimerkiksi ikäihmisiä Omakanta-palvelun käytössä.

– Koronatodistuksen voi käydä tulostamassa maksutta palvelupisteessä. Henkilökunta opastaa palveluun kirjautumisessa, auttaa todistuksen tulostamisessa ja neuvoo myös palvelusta poistumisessa. Sähköinen palvelu edellyttää vahvaa tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla, asiakaspalvelukoordinaattori Mari Soilukari sanoo.

Todistuksen lataamiseen ja tulostamiseen liittyvissä asioissa voi asioida palvelupiste Pyyrmanissa, osoitteessa Valtakatu 2 A, ottaa yhteyttä puhelimitse numeroon 02 834 5000 tai lähettää sähköpostia palvelupiste@rauma.fi

Ohjeet koronatodistuksen hankkimiseen

  1. Kirjaudu Omakanta-palveluun osoitteessa www.kanta.fi/omakanta esimerkiksi verkkopankki-tunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Omakantaan ei tule siirtyä eikä kirjautua suoraan verkon hakukonetuloksista.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Linkki todistusosioon löytyy myös Omakannan etusivulta.
  3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa rokotustodistus (pdf)”. Todistus avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Pdf-tiedoston voi myös tulostaa paperille.

Jos Omakannan käyttäminen ei ole mahdollista tai todistuksessa näkyvissä tiedoissa on virhe, ota yhteyttä Rauman terveyspalvelujen numeroon 044 403 2625 arkisin kello 8–10.