Ajankohtaista

Kuntavaalit järjestetään 18.4. – vaalimainonta alkaa Raumalla 31.3.

Lähikuvassa vaalien äänestyslipuke kädessä.

Vuoden 2021 kuntavaalien vaalipäivä on sunnuntaina 18.4. Ennakkoäänestysaika on kotimaassa 7.–13.4. ja ulkomailla 7.–10.4. Vaalien ulkomainonta alkaa 31.3. Raumalle valitaan kevään 2021 kuntavaaleissa 43 kaupunginvaltuutettua, joiden toimikausi alkaa 1.6.2021.

Raumalla on kuusi yleistä ennakkoäänestyspaikkaa. Äänestyspaikoilla noudatetaan koronaohjeita ja -suosituksia. Äänioikeutetut voivat äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa Suomessa tai ulkomailla. Äänioikeustiedot määräytyvät perjantain 26.2. kotipaikan mukaan.

Lisäksi Raumalla järjestetään ennakkoäänestys erikseen nimetyissä ympärivuorokautista hoitoa antavissa laitoksissa ja sosiaalihuollon toimintayksiköissä. Näiden ennakkoäänestysajat määritellään erikseen. Laitoksissa voivat äänestää vain niissä hoidettavina olevat tai niihin otetut henkilöt.

Kaupunki pystyttää mainoskehikot

Vaalien ulkomainonta järjestetään Rauman kaupungin alueella muiden vaalien tapaan keskitetysti. Eri puolille kaupunkia pysytetään mainoskehikoita, joihin ehdokkaita asettavat puolueet ja ryhmät voivat sijoittaa mainoksensa.

Kaupunki pystyttää kehikot ja jakaa niihin sopivia taustalevyjä Isometsän varikolta, osoitteessa Isometsäntie 3, maanantaista perjantaihin klo 8–16. Kaupunki myös poistaa kehikot mainoksineen vaalien jälkeen. Kehikoiden käytöstä ei peritä korvausta.

Raumalla on 18 vaalimainospaikkaa.