Ajankohtaista

Kuuskajaskarin lomasaarelle saapuu pingviiniasukkaita 1.4.

pingviinit aprillipäivä 2018

Ähtärissä ihastuttavat pandat. Porissa pääsee kesäisin tapaamaan Kirjurinluodon alpakoita. Raumalle on kaivattu uudenlaista vetovoimatekijää ja nyt yllätys on täällä – Kuuskajaskarin lomasaaresta kehitetään Rauman oma Madagaskar! Ensimmäiset töyhtöpingviinit Nyyper ja Brander saapuvat tutustumaan loma- ja linnakesaareen jo sunnuntaina 1.4. Myös yleisöllä on mahdollisuus lähteä tapaamaan uusia tuttavuuksia.

Saaristokuljetus aloitetaan tänä keväänä jo tavallista aikaisemmin. Mikäli jäätilanne ei salli venekuljetusta, on paikalle varattu myös hydrokoptereita. Yleisökuljetus pingviinien luokse saareen lähtee sunnuntaina 1.4. Poroholman laiturista klo 12.

Pingviinit saapuvat eteläiseltä pallonpuoliskolta suoraan Kuuskajaskariin. Pingviineillä on mukanaan turvalliset saattajat, jotka viettävät aikaa linnakesaarella yhdessä pingviinien kanssa niin pitkään kuin tarve vaatii.

Kaupunki tarjoaa pingviineille kalaherkkuja, kauniin saaristomiljöön sekä mukavat oltavat ympäri vuoden. Kesällä pingviinit saavat nauttia auringosta, merivedestä ja ihastelijoista. Talvella taas kelpaa lasketella pulahtamaan avantoon ja tarkkailla saaristoelämää.

– Suomen kesä on onneksi kylmä ja vähäluminen, joten pingviinit selviävät Kuuskajaskarissa mainiosti. Päätimme olla rouhevasti rohkeita ja erottua, eipä ole pingviinejä joka kunnassa, kaupunkikehitysjohtaja Rikumatti Levomäki toteaa.

Rauman upeat saaristot ovat vailla vertaa. Pian pingviinit ihastuttavat jokaista matkaajaa ja kaupunkilaista, vauvasta vaariin!