Ajankohtaista

Lönnströmin kotimuseon juhlava pääsiäiskattaus katsottavissa YouTubessa

Juhlava pääsiäiskattaus Lönnströmin kotimuseossa. Pöydällä värikkäitä juomalaseja sekä kukkia.

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon ruokasaliin katetaan keväinen juhlakattaus pääsiäisen ajaksi. Teresia Lönnströmin tyylin mukaisesti museon kattauksessa on esillä värejä ja kullan kimallusta. Kotimuseon ollessa toistaiseksi suljettu, voi juhlavaan kattaukseen tutustua verkossa kotimuseon YouTube-kanavalla.

Pääsiäispöytään katetaan kullatulla Lönnströmien monogrammilla koristeltu Arabian astiasto 1940-luvulta. Eri väreissä hehkuvat kristallilasit kaunistavat kattausta. Käsintehdyt lasit ovat böömiläistä kristallia 1900-luvun alkupuolelta.

Teresia Lönnströmin mieltymys värien käyttöön näkyy kaikkialla hänen kodissaan. Hän järjesti mielellään juhlia ja päivällisiä kotonaan. Pieni ripaus ylellisyyttä, kuten kattauksen kullansävyiset katelautaset, kuului Teresia Lönnströmin tyyliin.

Pääsiäiskattauksen täydentää raumalaisen Valla Fiini -kukkakaupan runsas kukka-asetelma. Valla Fiini on suunnitellut asetelman Lönnströmien ajan hengessä.

Teresia Lönnström (1895–1986) johti raumalaista Lönnströmin metalliteollisuusyritystä vuosina 1944–1973. Hän osallistui laajasti yhdistys- ja hyväntekeväisyystoimintaan ja oli raumalaisen seurapiirielämän keskeisiä henkilöitä. Teollisuusneuvoksen arvo hänelle myönnettiin vuonna 1974.