Maauimala on otettu ilolla vastaan – asiakkaita riittää ja palaute on positiivista

Rauman maauimala kesäkuussa 2020.

Rauman uudistettu ja mittavasti kunnostettu maauimala avattiin käyttäjille kesäkuun alussa. Maauimala on palvellut uimareita ja auringonpalvojia jo kuukauden ajan. Kävijöitä on riittänyt tasaiseen tahtiin ja maauimalasta saatu palaute on ollut positiivista.

Kesäkuun hellesäät toivat maauimalaan satoja kävijöitä.

– Ensimmäiset kaksi viikkoa olivat ruuhkaisia lämpimien säiden myötä. Altaalle päästetään koronaohjeistusten mukaisesti 200 kävijää kerrallaan. Parhaimmillaan maauimalassa on käynyt päivässä yli 500 asiakasta. Aurinkoisella säällä kävijämäärät liikkuvat päivittäin 200-400 välillä. Viileämmillä keleillä ja hiljaisempina päivinä kävijöitä on ollut 30-60, maauimalan toiminnasta vastaava Edith Mäkitalo Suvitien Merijakamo Oy:stä kertoo.

Maauimala on pidetty auki kuukauden ajan jokaisena päivänä. Hetkellisten ukkoskuurojen vuoksi allasalue on suljettu kerran uimareiden turvallisuuden takaamiseksi. Uimavalvojat seuraavat tarkasti allasalueella olevien asiakkaiden määrää sekä vallitsevaa säätä.

Paljon positiivista palautetta

Kunnostetusta maauimalasta on saatu runsaasti positiivista palautetta. Asiakkaat ovat tyytyväisiä alueen palveluihin sekä siistiin ja puhtaaseen ympäristöön.

– Aurinkotuolialue ja eväspöydät ovat olleet mieluinen lisä allasalueen oheen. Maauimalan allas koetaan myös lapsiystävälliseksi, Mäkitalo sanoo.

Päivälippu maauimalaan maksaa kuusi euroa ja 10-kortti 50 euroa. Maauimala on avoinna arkisin klo 12-20 ja viikonloppuisin klo 11-20. Lakisääteiset uimavalvojat ovat paikalla päivittäin. Huoltorakennuksen yhteydessä olevat pukuhuoneet sekä suihku- ja wc-tilat ovat kaikkien rannan käyttäjien käytössä.

– Odotamme vielä lämpimiä päiviä, jotta voimme avata maauimalan päivittäin jo aamulla klo 10. Maauimala pidetään auki ainakin elokuun loppuun asti. Jos lämpimät säät jatkuvat ja kävijöitä riittää, pohdimme varmasti aukioloajan pidentämistä, Mäkitalo kertoo.

Maauimala on Rauman kaupungin omistuksessa. Suvitien Merijakamo Oy huolehtii maauimalapalvelujen tuottamisesta ja hallinnoinnista kokeiluluonteisesti kesän 2020 ajan.