Ajankohtaista

Monnankatu valmistunee syksyyn mennessä

Monnakatu kesäkuu 18

Monnankadun parannustyöt etenevät seuraavaksi katukiveysten asentamiseen ajokaistan ja kevyen liikenteen väylän välille sekä liikenneympyrän rakentamiseen. Kivitöiden on tarkoitus alkaa Monnankadulla kesäkuun lopulla, kun vastaavat työt on saatu valmiiksi Hankkarintiellä. Kiveyksien asentamisesta vastaa Asennuskivi Oy.

– Asfaltointi valmistuu heinäkuun lopulla. Liikennevaloliittymään on tilattu portaalit yläopasteineen ja niiden jalustat, joita aletaan myös asentaa piakkoin. Koko Monnankadun tietyöprojektin on suunniteltu valmistuvan loppusyksystä 2018, suunnitteluinsinööri Leena Ruusu-Viitanen kertoo.

Monnankadun varrelle asennetaan myös kolme uutta bussikatosta.

Työmaaurakka alkoi vuonna 2016. Monnankadun kaikki kaapelit ja putkistot sekä asfaltti on uusittu, joten yksinkertaisesta urakasta ei ole ollut kyse. Lisäksi on tehty kaukolämpölinjan muutostöitä ja katualueen massanvaihto.

Monnankadun poikkileikkaus on myös muutettu. Muutostöillä on parannettu kadun liikenneturvallisuutta leventämällä kevyen liikenteen väyliä ja kaventamalla vanhoja leveitä ajokaistoja.

Monnankadun molemmin puolin on asennettu uudet valaisinpylväät. Lisäksi Monnankadun länsireunalla samassa pylväässä ajoratavalon kanssa on kevyelle liikenteelle oma valaisin, koska kokonaiskatutila on leveä.

Tähän asti urakkaan on kulunut noin 2,3 miljoonaa euroa. Summaan sisältyy HKScanin viemärilinja.