Ajankohtaista

Nuoret harjoittelevat jälleen purjehdustaitoja Kuunari Helenan kyydissä

nuorisopurjehdus_2018

Rauman kaupungilla on 7-vuotinen sopimus Suomen purjelaivasäätiön kanssa. Nuorille on tämän myötä mahdollistettu viikon mittaisia nuorisopurjehduksia vuosittain. Tänä vuonna nuorisopurjehdus toteutetaan 10.–16.9. Kuluva vuosi on sopimuskauden viimeinen.

Säätiön omistama purjealus on vuosittain viikon ajan Rauman kaupungin käytettävissä. Tänä vuonna, kuten useimpina muinakin vuosina, käytössä on Kuunari Helena.

Kippari Timo Tammialan mukaan Rauma on ainoa purjelaivasäätiön kumppanuuskaupunki Suomessa, joka on täysin antanut aluksen nuorisopurjehdusten käyttöön. Rauman kaupungin sisäinen työryhmä on vuosittain suunnitellut purjehdusten kestot sekä koonnut osallistujat.

Aluksella nuoret pääsevät harjoittelemaan purjehdustaitoja asiantuntevan miehistön opastamana. Yön yli -purjehduksilla nuoret valmistavat myös ruoan aluksella. Purjehdusten tavoitteena on merellisten tietojen ja purjehtimistaitojen ohella kehittää erityisesti nuoria oppilaita yksilöinä ja vastuuta ottavina ryhmän jäseninä.

Tänä vuonna nuorille on järjestetty maanantain ja tiistain aikana yön yli kestävä purjehdus Turusta Raumalle. Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina toteutetaan päiväpurjehduksia Raumanmerellä. Lauantain ja sunnuntain aikana on vuorossa kaikille nuorille avoin purjehdus Raumalta Turkuun. Kaikki ryhmät ovat täynnä.

Tulevan viikonlopun avoimesta nuorisopurjehduksesta ilmoitettiin kesäkuussa ilmestyneessä Rauma-lehdessä. Purjehdukselle saivat ilmoittautua 13–17-vuotiaat nuoret 3.9. mennessä. Muilla kuluvan viikon aikana järjestettävillä purjehduksilla on mukana koululuokkia.

Lisätietoa aluksista ja toiminnasta osoitteessa staf.fi.