Ajankohtaista

Nuorten hengailutapahtuma OtaChill järjestetään Otanlahdessa 21.8.

Otachill-tapahtuman yleisöä.

Nuorten hengailutapahtuma OtaChill järjestetään Otanlahdessa lauantaina 21.8. klo 14–20. Tapahtuma on suunnattu 12–17-vuotiaille, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan. OtaChill-tapahtuma on päihteetön ja maksuton.

Luvassa monipuolinen ohjelmakattaus

Otanlahdessa pääsee lauantaina nauttimaan kauan kaivatuista live-esityksistä – luvassa on muun muassa tanssia ja musiikkia. Päivän esitykset starttaa Turun seudun tanssioppilaitoksen tanssiesitys klo 15.30. Raumalla suuren suosion saanut TikTok-tähti Proxyrod eli Rodanny Kennah valtaa lavan kahteen otteeseen, klo 16–16.15 sekä 16.45–17. Rapduo Kruununperijät esiintyy klo 18 ja illan päättää RVRSD-yhtye. Livemusiikin lisäksi yleisön toivebiisejä on soittamassa Dj Tommi Suomela.

– Ohjelmanurkka järjestää vaahtobileet klo 16–20, taitojaan voi testata Salban tarkkuusvetopisteellä klo 14–17 sekä yleisötaideteoksen tekoon voi osallistua koko tapahtuman ajan. Viereiset lentopallokentät ovat tapahtumakävijöiden käytettävissä. Lisäksi liikkuvan nuorisotyön Tauno-pakettiauto on mukana koko tapahtuman ajan, nuoriso-ohjaaja Nina Kuusisto-Huuskonen kertoo.

Osana tapahtumaa järjestetään 2–3 hengen joukkuemelontakilpailu klo 15–18. Melontakilpailuun voi ilmoittautua joko paikan päällä tai etukäteen ottamalla yhteyttä Nuorisovaltuuston sometilien kautta, joko Instagramissa @nuva_rauma tai Facebookissa Rauman Nuorisovaltuusto. Melottava matka on noin 300 metriä.

Tapahtuman osallistujille jaetaan sisään tullessa ranneke, jota vastaan saa erilaisia etuja Otanlahden Rantatalosta.

Tapahtuma toteutetaan koronaturvallisesti

Tapahtuma järjestetään voimassa olevia koronarajoituksia ja terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

– Vaikka emme pysty järjestämään tapahtumaa aivan alkuperäisen suunnitelman mukaan, olemme silti saaneet kokoon hienon päivän, joka tukee nuorten harrastustoimintaa ja hyvinvointia, Kuusisto-Huuskonen kertoo.

Tapahtuma järjestetään ulkona alkuperäistä suunnitelmaa suuremmalla alueella, joka jaetaan kahteen osaan. Osallistujia ohjeistetaan liikkumaan vain omassa seurueessa ja pitämään vähintään kahden metrin turvaväli muihin ryhmiin. Käsidesipisteitä löytyy eri puolilta aluetta. Tapahtumassa on vahva maskisuositus työntekijöille, esiintyjille ja tapahtumakävijöille.

OtaChillin järjestävät Rauman Nuorisovaltuusto yhdessä nuorisopalveluiden kanssa.