Ajankohtaista

Nuorten KV-klubi käynnistyy Raumalla 1.10.

Nuoria istuskelemassa Otanlahden rantakallioilla.

Rauman nuorisopalvelut järjestää yli 13-vuotiaille suunnatun kansainväliseen toimintaan tähtäävän KV-klubin. Toiminta alkaa 1.10. klo 17 Kuovin nuorisotalolla, osoitteessa Kuovinkuja 4.

KV-klubissa nuoret pääsevät ideoimaan ja suunnittelemaan oman projektin, joka toteutetaan ulkomailla, kun koronarajoitukset sen sallivat. Projekti voi liittyä nuoria kiinnostavaan asiaan, kuten musiikkiharrastukseen tai oman elinympäristön kehittämiseen. Hankkeen rahoitus haetaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

– Kyseessä on aivan uusi toimintamuoto. Nuorista koostuva ryhmä päättää itse kohdemaan, jossa projekti tullaan toteuttamaan. Nuoriso-ohjaajat auttavat muun muassa hankehakemuksen tekemisessä ja kohdemaan yhteistyökumppaneiden kartoittamisessa, nuoriso-ohjaaja Panu Kerttula kertoo.

Projekti kestää 1–1,5 vuotta, joten osallistujilta vaaditaan sitoutumiskykyä. Lisäksi toiminnassa tarvitaan oma-aloitteisuutta, ahkeruutta ja halua kokeilla uusia asioita. Myös englannin kielen taidosta on hyötyä.

– Klubiporukan on tarkoitus kokoontua vähintään kaksi kertaa kuukaudessa. Projektin eteneminen riippuu paljon nuorista itsestään. Nuoriso-ohjaajat ovat toiminnassa tukena, mutta toteutuksesta nuoret vastaavat itse.

Projekti-ideoiden ja -suunnitelmien kanssa on tarkoitus suunnata ulkomaille aikaisintaan ensi keväänä.

– Toiminnassa sekä projektin eteenpäin viemisessä huomioidaan koronaepidemiaohjeistukset ja -rajoitukset, niin kerhotoiminnan aikana kuin ulkomaanretkeä suunniteltaessa. Koronaepidemia voi vaikuttaa projektin toteutukseen, Kerttula sanoo.

KV-klubista kiinnostuneiden tulee ottaa yhteyttä nuoriso-ohjaaja Panu Kerttulaan, puh. 044 793 5294, panu.kerttula@rauma.fi.