Ajankohtaista

Osallistu tonttulakkitempaukseen Tonttujen yönä 10.12.

Joulupukki Kauppatorilla.

Perinteistä Tonttujen yötä vietetään Raumalla perjantaina 10.12. Vanhan Rauman liikkeet palvelevat tapahtumapäivänä klo 21 asti. Joulukaupunki Rauma kannustaa kaupunkilaisia käyttämään tonttulakkia vieraillessaan Tonttujen yö -tapahtumassa.

– Olisi mahtavaa nähdä runsaasti leikkimielistä tonttukansaa Vanhan Rauman kaduilla, kaupunkikehityskoordinaattori Camilla Pihlman sanoo.

Illan tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta rakastunutraumaan.fi. Tonttujen Yön päättää Rakastunut Raumaan -kauppiaiden ja LähiTapiolan yhteinen ilotulitus Kanalinrannassa klo 21. Tapahtuman järjestää Rakastunut Raumaan -yhteisö.

Kauppakatu ja Kuninkaankatu ovat suljettuina ajoneuvoliikenteeltä Savilankadun ja Kauppatorin välisellä alueella 10.12. klo 17–21.30.

Tutustu pitsikaupungin joulutarinaan

Raumalle saapui aikanaan kaukaa merten takaa tonttuja, jotka päättivät jäädä kaupunkiin. Ne elelivät vuosisatoja Rauman puutalojen vinteillä, kellareissa ja muissa salaisissa paikoissa.

Tonttujen sukupuu on laaja – sukujen nimissä vilahtelevat talojen ja pitsien nimet.

– Saattaa olla myös osittain tonttujen ansiota, että Rauma on tullut tunnetuksi omintakeisesta kielestään, Pihlman vinkkaa.

Lue tai kuuntele Pitsikaupungin joulutarina osoitteessa www.pitsikaupunginjoulu.fi. Joulutarina on käännetty myös rauman kielelle.