Ajankohtaista

Otan uusi monitoimisali liikuttaa lukiolaisia ja liikuntaseuroja

Otan monitoimisali ulkoa

Rauman Lyseon lukion välittömään läheisyyteen on rakennettu uusi Otan monitoimisali. Rakennuksen vastaanotto tapahtui joulukuun toisella viikolla ja siitä lähtien salissa onkin pidetty jo lukiolaisten sisäliikuntatunteja. Nyt vuorossa ovat vielä viime hetken viimeistelyt.

– Monitoimisalin valmistuminen sujui aikataulussa ja oma väkemme on siihen tyytyväinen. Ensi viikosta alkaen liikuntatoimi alkaa jakaa vuoroja myös liikuntaseuroille, kertoo Rauman Lyseon lukion rehtori Matti Saarivuori.

Otan monitoimisalista löytyy 420 neliömetrin kokoinen liikuntasali, joka on varustettu valkokankaalla, peiliseinällä sekä hyvällä äänentoistolla. Suunnittelussa on ajateltu niin lukiolaisia kuin urheiluseuroja. Päivisin monitoimisalissa pidetään lukiolaisten liikuntatunteja, iltaisin se on seurojen käytettävissä. Liikuntasalin yhteydessä on välinevarastoja lukion tarpeisiin sekä urheiluseuroille omat lukolliset häkkikaapit välineiden säilytykseen.

Pallopelit pelataan kauppiksen tiloissa

Monitoimisalin koon sekä matalan katon vuoksi liikuntasalissa ei voi pelata pallopelejä. Sali rakennettiin budjetin puitteissa, joten liikuntatoimi ehdottikin pallopeleistä luopumista liikuntasalin suhteen. Monitoimisalin rakentaminen kustansi kokonaisuudessaan runsaat 2 miljoonaa euroa.

– Lukion opetussuunnitelmaan kuuluu tietysti myös pallopelejä. Pallopelitunnit pidetään jatkossakin kauppaoppilaitoksen tiloissa, muun sisäliikunnan keskitämme uuteen monitoimisaliin. Lukiomme on iso, joten tarvitsemme kaksi salia joka tapauksessa, sillä kumpikaan ei yksinään riitä, toteaa Saarivuori.

Vaikka pallopelit eivät kuulu uuteen monitoimisaliin, löytyy Raumalta paljon sellaisia urheiluseuroja, jotka eivät tarvitse korkeaa salia.

Monitoimisalia tullaan käyttämään lukion tarkoituksiin myös esimerkiksi ylioppilaskirjoitusten järjestämisessä, vanhempainilloissa, lukiomessujen tilana sekä bändikonserteissa.

– Nyt kun uusi monitoimisali on valmis, on samalla lukion muuttokin viimeistelty, tiivistää Saarivuori.