Papinpellon vuoropäiväkodin katolla komeilevat aurinkopaneelit

Papinpellon päiväkoti aurinkopaneelit katolla

Papinpellon vuoropäiväkodin rakennustyöt etenevät niin sisätiloissa kuin rakennuksen ulkopuolella. Ulkoverhouksen asennus on parhaillaan käynnissä. Myös 80 aurinkopaneelia on jo asennettu tulevan päiväkodin katolle.

Aurinkopaneelijärjestelmä on nimellisteholtaan 20 kilowattipeakia (kWp). Järjestelmän arvioitu sähkön säästö on 18 megawattituntia vuodessa.

– Aurinkopaneeleista saatava energia hyödynnetään päiväkodissa kaikkeen sähkön kulutukseen, energia- ja automaatioasiantuntija Matti Lehtonen sanoo.

Business Finland Oy on myöntänyt Papinpellon päiväkodin aurinkopaneelijärjestelmään 25 prosenttia energiatukea.

Rauman kaupunki kuuluu HINKU-kuntiin ja kuntien energiatehokkuussopimuksen piiriin. Papinpellon vuoropäiväkoti on Rauman kaupungin kohteista kolmas, jossa hyödynnetään aurinkoenergiaa. Otan huoltorakennuksen katolle asennettiin 12,5 kWp:n aurinkopaneelit tammikuun lopulla. Rakenteilla olevan Pohjoiskehän koulun katolle on myös tulossa 40 kWp:n aurinkopaneelijärjestelmä.

Päiväkodin sisätiloissa maalataan ja rakennetaan

Väliseinien rakentaminen ja ilmanvaihtokanavien asennus jatkuu Papinpellon päiväkotirakennuksen sisätiloissa. Sisäpintoja maalataan ja seinien sähköputkitukset ovat käynnissä.

Myös vesi- ja lämpöjohtolinjoja asennetaan.

– Sprinklerikeskus on haalattu paikoilleen ja linjojen rakentaminen on käynnissä, rakennuttajainsinööri Juha Tuominen kertoo.