Parasta Pitsiviikolla -valokuvanäyttely esillä keskikaupungin kiinteistöissä 25.1.–9.2.

Kuva: Vanha opisto, valokuvanäyttely ikkunoissa

Pitsiviikko järjestetään tänä vuonna 50. kerran. Juhlavuoden vietto aloitetaan muistelemalla tapahtuman värikkäitä vaiheita ja virstanpylväitä tapahtuman historiasta. Pitsiviikon viidestä vuosikymmenestä kertova valokuvanäyttely Parasta Pitsiviikolla on esillä lauantaista 25.1. alkaen.

Kuva: valokuvanäyttelyn ripustus

Näyttelyyn kuuluu 18 kankaalle painettua kuvaa, jotka on ripustettu esille keskikaupungin kiinteistöjen ikkunoihin – Pitsiviikoilta tutuille tapahtumapaikoille. Taustavalaistut kuvat ovat parhaimmillaan pimeän tullen.

Valokuvanäyttelyyn voi tutustua joko omatoimisesti tai osallistumalla maksuttomille opastetuille kävelykierroksille, jotka järjestetään lauantaina 25.1. klo 18.15–19 ja keskiviikkona 5.2. klo 18.15–19.

– Kuvien yhteydestä löytyvät QR-koodit, joiden avulla voi lukea kuvatekstit. Näyttelyn kohdekartan voi tulostaa Pitsiviikon nettisivuilta, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors sanoo.

Parasta Pitsiviikolla -valokuvanäyttely on esillä 25.1.–9.2.

Pitsiviikosta julkaistaan myös tarinallinen historiikki

Lauantaina 25.1. julkaistaan myös tapahtuman juhlavuoden kunniaksi kirjoitettu Pitsiviikon historiikki.

– Valokuvien, haastattelunauhojen ja videoiden täydentämä tarinallinen kertomus muistelee Pitsiviikon 50-vuotista taivalta ja matkan varrelle osuneita yllättäviä käänteitä, uhkakuvia ja hauskoja sattumuksia, Stenfors kertoo.

Pitsiviikon viisi vuosikymmentä: pienestä pitsinäyttelystä koko kaupungin festivaaliksi -historiikki löytyy Pitsiviikon nettisivuilta. Historiikin on koonnut ja kirjoittanut toimittaja Saana Jaakkola.

pitsiviikko.fi